Select Page

El regidor de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, Germán Manjón, ha rebut Ennara Mico, la jove alteana estudiant de l’I.E.S. Altaia que, entre els dies 6 i 10 de novembre, viatjarà a Bari, Itàlia, per organitzar, amb representants d’altres països europeus, un projecte del programa Erasmus+ en matèria de joventut i esport per a menors.

En ser designada com a líder del grup d’estudiants que representen Altea, a Ennara li correspon assistir amb antelació a la celebració del projecte per planificar i programar les activitats que es realitzaran el proper mes d’abril, i al qual acudiran 5 joves més, menors pertanyents al mateix I.E.S. Altaia. Explica el regidor.

Esta trobada està organitzada per l’associació InCoMolfetta; organització no governamental vinculada a l’Ajuntament de Molfetta que promou els intercanvis juvenils internacionals i amb què l’Ajuntament d’Altea ja ha col·laborat en diversos projectes anteriors.

El regidor de Projectes Europeus reitera la rellevància que estes mobilitats tenen per a la joventut alteana i de forma indirecta per a tota la ciutadania, “per l’experiència i la petjada que deixa a cadascun dels participants, sobretot quan es tracta de mobilitats per a menors edat, les quals tenen un gran impacte”. “L’educació no formal característica del programa Erasmus+ ha calat profundament en els joves que han acudit a les trobades, com es recull als testimonis de molts”. Afegeix Manjón.

Ennara, de 18 anys, comparteix una barreja d’il·lusió i nervis a la prèvia al seu viatge, però sobretot les ganes d’emprendre este projecte amb independència i de viure’l com un repte que li pot aportar grans aprenentatges. En tornar, “esperem ens compartisca alguna de les experiències que més l’hagen marcat”, expressa el responsable municipal de Projectes Europeus.

Germán Manjón recorda que “tant les mobilitats juvenils del programa Erasmus+ com els projectes del Cos Europeu de Solidaritat estan finançats per la Unió Europea, i que Altea ja compta amb més de 220 joves que han viscut estes experiències”.

Per a més informació sobre els programes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es  o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest