Select Page

La regidoria de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, EuroAltea, s’ha desplaçat a Molfetta (Itàlia) per a celebrar la quarta trobada del projecte europeu ‘VOLUNT-EU: Ciutats Voluntàries en resposta a la Crisi Social provocada per la covid-19. Aquest projecte europeu està liderat per l’Ajuntament d’Altea.

“Aquest tipus de projectes serveixen per a aprendre sobre diferents temàtiques com el voluntariat juvenil, veure casos d’èxit d’altres països europeus i afermar les relacions entre els diferents països socis, a més de potenciar les xarxes de ciutats internacionals”, ha comentat Maria Antonia Laviós, regidora de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea.

La temàtica principal d’aquesta trobada ha sigut com la covid-19 ha canviat el voluntariat en les diferents associacions i quin ha sigut l’impacte de la covid-19 en els nostres majors. En aquest congrés s’ha reflexionat i debatut sobre la participació cívica dels joves a través del voluntariat.

Paloma Verdú, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea ha coordinat aquesta trobada, en nom de l’Ajuntament d’Alte; Albert Llorens, voluntari de Creu Roja Altea, ha exposat davant la resta de socis la manera de treballar de Creu Roja Altea, i Braulio Cencerrada, coordinador de Benestar Social, ha incidit en els diferents programes que aquesta àrea té en marxa des de la pandèmia.

“En conclusió, es tracta de compartir bones pràctiques i generar sinergies que posen en valor el voluntariat com a clau de futur, en cooperació amb la resta de socis europeus que conformen aquest projecte”, ha recalcat la regidora de l’Oficina de Projectes Europeus.

Durant el viatge s’han visitat diferents entitats, des de l’associació de Creu Roja Italiana a l’Ajuntament de Molfetta.

Pin It on Pinterest