Select Page

Entre els dies 24 d’abril i 1 de maig, un grup de 6 estudiants alteans dels instituts IES Altaia i IES Bellaguarda viatjarà a Giovinazzo, Itàlia, per participar en un projecte sobre inclusió, en el marc del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Baix el títol d’“Inclusion through Art”, el projecte té per finalitat promoure entre els joves el valor de la inclusió a la societat en tots els seus àmbits; des de la igualtat de gènere fins a la immigració, passant per la diversitat funcional. Tot això a través de l’expressió artística. “Com en projectes gestionats anteriorment per EuroAltea, es considera que l’art pot jugar un rol fonamental per a la transmissió de valors i coneixement”; explica l’edil de Projectes Europeus, Germán Manjón.

Durant l’estada a Giovinazzo els assistents participaran en diferents tallers, jocs de rol, taules de debat i diàleg, a fi que els aprenentatges i conclusions obtingudes puguen ser implementades posteriorment al nostre municipi.

A més d’això, els joves representants d’Altea, igual que els de la resta de països participants, estaran a càrrec d’organitzar i presentar una sessió a la resta d’integrants del projecte.

Alex Izquierdo, Silvana Sandoval, Thomas Londero, Marina Sánchez, Horacio Vizcaíno i Joan Zaragoza estaran acompanyats per Marty Mayne, assistent de projectes europeus a EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, que exercirà com a líder de grup.

Dies abans, els joves han sigut rebuts a la seu de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament per Germán Manjón, regidor de Projectes Europeus, i per Paloma Verdú, responsable d’esta oficina.

Com destacava Manjón davant dels estudiants, “el caràcter educatiu no formal dels projectes Erasmus+ els fa molt atractius per a la joventut”.

En este cas, a més, la majoria dels participants són menors d’edat, per la qual cosa eñ viatge suposa per a molts una experiència única per conèixer i aprendre de cultures diferents.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es , o seguir-la a @euroaltea.

 

Pin It on Pinterest