Select Page

Els Serveis Jurídics del Consistori traslladaran l’expedient a Fiscalia.

Hui al matí, la Corporació Municipal, en Sessió Plenària i amb els vots favorables de Compromís, PSOE, Altea amb Trellat i Ciudadanos i l’abstenció del PP, ha acordat iniciar el procediment per a la revisió d’ofici de l’expedient de concessió administrativa per a la gestió integral del servei públic d’aparcament d’Altea.

Un pas més a l’acordat en el Ple passat en què s’aprovava declarar la caducitat del procediment relatiu a la revisió d’ofici del contracte de Concessió administrativa per a la gestió integral del Servei Públic d’Aparcaments d’Altea i iniciar un nou procediment de revisió d’ofici del contracte, conservant totes les actuacions realitzades obrants a l’expedient i incloent també el preceptiu Dictamen del Consell Jurídic; així com suspendre l’execució del contracte quant a l’abonament de les despeses per grua i dipòsit de vehicles.

Revisió d’Ofici que atén els actes d’adjudicació a la mercantil Asterita Inversions S.L de la Concessió Administrativa per a la gestió integral del servei públic de l’Aparcament a Altea, que va tenir lloc al Ple del 26 d’abril de 2000; el contracte de concessió; la formalització del contracte d’esta concessió, que tenia lloc el 29 de desembre d’aquell mateix any i el conveni de col·laboració i modificació del contracte inicial, subscrit el novembre del 2003. Així ho ha indicat l’edil d’Escena Urbana, Diego Zaragozí, qui ha defensat este punt en nom de l´Equip de Govern Compromís-PSOE.

A més, el Ple ha acordat declarar la concurrència de culpes d’ambdues parts i s’han de posar en coneixement del Ministeri Fiscal els fets per depurar possibles responsabilitats. “No tenim cap interès d´anar contra ningú però si de defensar els interessos de tots els alteans i alteanes i este contracte ha sigut i segueix sent molt lesiu per al poble d´Altea”; ha declarat Zaragozí, que ha afegit que “es tracta d´un assumpte prou greu perquè tots estiguem d´acord que s´ha de solucionar perquè a ningú s´ha d´oblidar que a la concessió encara li queden 37 anys de vigència i la reclamació per part de l’empresa de més de 20 milions d’euros, a més que ja se li han pagat 7 milions”.

Diego Zaragozí ha qualificat de “lleoni i molt lesiu per als interessos del municipi el contracte de concessió”, com també ho fan els informes tècnics i el dictamen del Consell Jurídic Consultiu del que s’adonava a la passada Sessió Plenària i que s’ha incorporat a l’expedient.

“Si els informes i els tècnics recomanen portar fins al Ministeri Fiscal este expedient, ho hem de fer, perquè l’únic que volem és defensar els interessos del municipi i tant de bo que la Fiscalia dictamine que no s’ha produït cap delicte perquè ni és bo per a la imatge del poble, ni per a la gent que ho ha gestionat”. Ha acabat el primer tinent d’alcalde.

I com a darrer pas a fer, una vegada se signe l’acte administratiu pel qual es declare la nul·litat, cal procedir a la restitució de les coses rebudes prèvia liquidació. Liquidació del contracte del servei de grua i depòsit i liquidació del contracte de concessió de gestió del servei públic d’aparcament.

En un altre punt de l’Ordre del Dia, el Ple aprovava per unanimitat la integració del municipi a l’organisme GALP, Grup d’Acció Local Pesquer, a fi d’ajudar i fomentar el sector pesquer alteà. Una decisió que permetrà que Altea puga optar a les subvencions europees destinades al sector. “És important que Altea puga optar al finançament europeu per a projectes pesquers i pertanyent a GALP tindrem més possibilitats”; ha explicat l´edil de Foment de l´Ocupació i Projecte Europeus, Maria A. Laviós.

 

Pin It on Pinterest