Select Page

El Ple Municipal aprova anul·lar el contracte amb l’empresa concessionària, el posterior conveni de millora i la restitució de contraprestacions; així com l’inici d’un de nou al qual s’incorporarà el dictamen del Consell Jurídic Consultiu.

L’Ajuntament d’Altea ha aprovat declarar la caducitat del procediment relatiu a la revisió d’ofici del contracte de concessió administrativa per a la gestió integral del Servei Públic d’Aparcaments d’Altea i iniciar un nou procediment de revisió d’ofici del contracte, conservant totes les actuacions realitzades obrants a l’expedient i incloent també el preceptiu Dictamen del Consell Jurídic; així com suspendre l’execució del contracte quant a l’abonament de les despeses per grua i dipòsit de vehicles.

Amb els vots favorables de l’Equip de Govern Compromís-PSOE, d’Altea amb Trellat i Ciutadans i l’abstenció del PP, ahir a la vesprada quedava aprovat al Ple declarar la caducitat del contracte de gestió integral del Servei Públic d’Aparcaments d’Altea e iniciar un nou procediment de revisió d’ofici del contracte. El seu objectiu no és altre que, recuperar per al municipi els béns públics en poder de la concessionària i evitar-li a les arques municipals haver d’abonar-hi les enormes quantitats de diners que reclama a l’Ajuntament i que hui superen els 23 milions d’euros.

Com recorda l’Alcalde, Jaume Llinares, es tracta d’una concessió de l’any 2000 i “la decisió política de la qual ara està tenint conseqüències econòmiques”. “Les conseqüències d’este contracte no són comparables amb cap altra conseqüència econòmica a què ha hagut de fer front, per sentència, l’Ajuntament fins ara”; declara el primer edil alteà, que no entén com es va signar un contracte que tots els informes tècnics qualifiquen de “lleoni” i “contrari als interessos del municipi”; fins i tot així ho fa també el dictamen del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana.

Un dictamen del Consell que avala la decisió de l’equip de govern de rescatar la concessió i els serveis de grua i zona blava.

Com ha recordat l’alcalde, el contracte de concessió a Asterita Inmuebles contemplava la construcció de 5 aparcaments públics subterranis per part del contractista per a la seua posterior explotació i gestió; dels quals només se n’ha construït un, el del CEAM i una concessió de 60 anys. Tres anys després d’esta concessió s’arriba a un acord de millora amb l’empresa, que ara el Consell titlla d’il·legal per contemplar el servei de l’ORA i el de Grua Municipal com a millora i no com a serveis públics que han de ser objecte de licitació .

“7.600.000€ ja li ha costat a l’Ajuntament esta concessió i la concessionària només ha construït un aparcament, el cost del qual va pujar a 1.800.000€ aproximadament. A més, la concessionària declara uns beneficis anuals de 200.000€ per explotació de l’aparcament, l’ORA i la grua i tot i així reclama a l’ajuntament 15.669.000€ en concepte de vehicles dipositats i retinguts per l’autoritat judicial o abandonats pels seus propietaris, com ara 40.000€ per una bici, 46.000€ per una mobylette, i 100.000€ per algun cotxe. A més, la reclamació del lucre cessant, ja que li queden 37 anys de concessió, pot superar el que és un any pressupostari de l’Ajuntament, una cosa inaudita i molt preocupant. Estem lluitant perquè això no arribe a succeir i engegarem totes les accions legals que garantisquen el reconeixement dels interessos del municipi d’Altea”. Ha declarat Jaume Llinares.

Durant la compareixença pública que l’alcalde ha realitzat hui al matí a fi d’explicar a la ciutadania els detalls de l’expedient i traslladar-ne la importància, este ha estat acompanyat pel portaveu del Grup Municipal Compromís, Diego Zaragozí, que ha subscrit tot el que ha dit Jaume Llinares i ha mostrat el seu compromís per continuar treballant en la defensa dels interessos del municipi pel que fa a aquest cas.

L’Alcalde ha conclòs amb un missatge positiu, malgrat la complexitat de l’assumpte, en què ha expressat satisfacció pel contingut del dictamen del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana que avala les accions empreses fins ara pel Consistori i la intenció del mateix de declarar la nul·litat del contracte de concessió, així com recuperar els serveis de grua i ORA. “De la mateixa manera, considere que el contingut del dictamen facilitarà a l’Ajuntament d’Altea la defensa dels interessos del municipi en totes les accions legals que s’emprenguen si no s’arriba un acord amb la concessionària”. Ha declarat Jaume Llianares, alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest