Select Page

En el matí de hui, el Ple de la Corporació Municipal aprovava, amb els vots favorables de Compromís i PSOE i l’abstenció del PP, la revisió d’ofici de la concessió administrativa per a la gestió integral del servei públic d’aparcament d’Altea.

Com ha explicat el portaveu de Compromís i regidor d’Infraestructures, Diego Zaragozí, “estem parlant de l’aparcament en zona blava, del servei de grua i de dipòsit municipal de vehicles. Hi ha algunes clàusules del contracte que són perjudicials per a l’Ajuntament i amb el procediment de revisió de l’acord el que es pretén és evitar que el poble d’Altea estiga patint les conseqüències negatives de la mateixa”.

“Estava prevista l’execució de 5 aparcaments i només s’ha construït un. Una situació anòmala perquè no hi ha fixat un calendari per a la construcció dels mateixos i perquè l’empresa ha estat ingressant unes quantitats per l’ORA que anaven destinades a inversió i no s’ha fet”; ha detallat l’edil. Segons Zaragozí, “però per la seua transcendència econòmica, la irregularitat més preocupant es va cometre a l’enllaçar a la concessió la prestació de servei de grua municipal i de dipòsit de vehicles, vestit com una millora per a l’Ajuntament”.

“Esta clàusula emmascara una concessió a 60 anys d’un mer contracte de servei que no pot excedir els 4 anys, beneficiant així a l’empresa. A més de perquè s’ha vingut interpretant que l’Ajuntament és el responsable del cost de la modificació dels vehicles que no són retirats pels seus propietaris i passen a ser considerats com a residus sòlids. Per este concepte l’empresa reclama a l’Ajuntament 13 milions d’euros”. Ha puntualitzat Diego Zaragozí, que ha descrit les principals qüestions que porten a l’Ajuntament d’Altea a iniciar l’expedient de revisió d’ofici del conveni. Un acord que data de l’abril de l’any 2000.

“Estem hipotecats amb un contracte que tots els informes jurídics ens diuen que no és correcte”; ha declarat Zaragozí, que ha sentenciat que “el que no pot ser és que cap concessió ni contracte condicione el futur dels alteans”.

“Intentarem aconseguir la nul·litat d’alguns punts del contracte que tenim amb la concessionària; d’una banda el de la construcció i concessió d’aparcaments, d’altra banda hi ha la rescissió del contracte de la grua i abaratiment del dipòsit i l’abaratiment de l’estacionament en zona blava”. Ha conclòs Diego Zaragozí.

Per la seua banda, l’alcalde ha qualificat este punt com un dels més importants de quants s’han portat a ple en els últims temps.

“No s’han executat 4 dels aparcaments previstos i porten 21 anys de concessió. Per part de la concessionària no s’ha demanat la disponibilitat dels terrenys per construir algun dels aparcaments previstos, la qual cosa denota manca d’interès en la seua construcció i d’altra banda la concessionària del servei integral de l’aparcament públic a Altea li reclama a l’Ajuntament 13 milions d’euros, una quantitat inviable”; ha explicat Jaume Llinares, que ha manifestat que, “és una qüestió prou important perquè tots ens plantegem que s’ha de resoldre. Hem pres el camí que els tècnics ens han recomanat i farem tot el necessari per solucionar este problema que té el poble d’Altea”.

Pel que fa a la visió de l’oposició, en este cas el PP, ha justificat la seua abstenció per considerar que els falten dades de procediment, però estan d’acord en el fons de la qüestió. Segons les paraules de la portaveu, Rocío Gómez, considera que, “la revisió d’ofici de les clàusules és beneficiosa per a Altea i mantenim que es reajuste abans d’arribar a la nul·litat completa de la clàusula de construcció dels 5 aparcaments previstos. Un contenciós ens impediria construir un aparcament a Altea mentre no es resolga este contenciós; per això demanem que l’equip de govern intente un acord amistós amb la concessionària”.

Acord amistós que segons l’alcalde s’ha intentat en diverses ocasions i fins al moment no ha donat el seu fruit; per la qual cosa tan sols queda iniciar l’expedient de revisió d’ofici del conveni.

Este acord plenari s’elevarà al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana perquè ho dictamine. Si ho fa favorablement i en funció del seu contingut, un nou Ple resoldrà l’assumpte amb la depuració de totes aquelles clàusules de la concessió que es consideren nul·les, amb les conseqüències que això comporte.

Pin It on Pinterest