Select Page

El proper divendres 12 de maig a les 22:00h tindrà lloc el multitudinari espectacle de Com sona l’ESO, “La persona més feliç del món”, en què participa l’alumnat de més de 70 IES de parla valenciana. Així ho han donat a conèixer l’edil d’Educació, Miguel de la Hoz; la regidora de Cultura, Aurora Serrat i Paqui Cano i Alexis Calvo, coordinadors de l’esdeveniment.

Es tracta d’un gran concert, obert al públic, on sobre l’escenari hi haurà unes 1.400 persones interpretant una obra inèdita multidisciplinar. Una iniciativa que farà a Altea 21 anys i que repeteix municipi de celebració per primera vegada.

Com ha indicat l´edil de Cultura durant la presentació, “tenim la sort que este gran projecte torne a Altea per segona vegada i ens entusiasma perquè és un projecte que implica educació, cultura, que implica oci per a joves que estan en edat d´absorció ràpida de coneixement”.

A més, Serrat ha donat les gràcies “a l’equip que encapçala el projecte, en què està implicat el professorat de música de tots els instituts participants i que fa possible Com zona l’ESO hui representat per Paqui Cano i Alexis Calvo als que donem també l’enhorabona per un espectacle que segur ens deixa bocabadats i per inculcar estos valors a l’alumnat i sobretot per la gran feina que fan darrere este projecte”.

Per part seua, Paqui Cano ha volgut agrair “a l’Ajuntament d’Altea i a tot el poble perquè per a nosaltres és un privilegi tornar a estar ací. Altea és el primer municipi que repeteix la nostra trobada i ho fem amb molta alegria perquè ens sentim molt estimats i apreciem tota la col·laboració que trobem a les regidories implicades i tècnics”. Al que ha afegit, “això per a nosaltres és important perquè el nostre esperit, a banda de la innovació i rigor del treball artístic que fem a les aules, també té la part humana i forma de treballar de manera més horitzontal amb els nostres alumnes, compartint patis, menjars, etc. Tot allò que a les aules no podem fer i que implica una confiança, complicitat i treball emotiu que volem es veja reflectit al nostre espectacle”.

Segons ha detallat Cano, l’espectacle central, “La persona més feliç del món” anirà acompanyat d’un altre tipus d’activitats en què podrà participar la ciutadania com “Ballem Altea”, danses tradicionals del món; i activitats exclusives per als participants i divendres al matí es duran a terme micro concerts pel poble, “Directes Altea”. Una iniciativa en què músics i ciutadans gaudiran del que és fer música al carrer. Una experiència nova per al nostre alumnat.

Com a coresponsable del projecte, Alexis Calvo ha explicat que “este no és un espectacle a l’ús en què s’ajunta sobre l’escenari, entre professorat i alumnat, prop de 1.400 persones que som escola pública i educació artística, que volem posar en valor, que cantem en valencià i hem preparat este espectacle primer dins de les aules i els tres dies de convivència a Altea”. I ha assenyalat que “a més de conviure el que fem es assajar per pujar en condicions a l’escenari i oferir el espectacle que hem preparat . És una cosa molt potent, amb músics de primer nivell i el més sorprenent és que els adolescents són capaços de fer coses extraordinàries i quan tenen il·lusió i responsabilitat són els millors a l’hora de lliurar-se i el que es podrà veure és un grup de 1.200 adolescents fent un concert en directe d’una obra que s’estrena i que han preparat de memòria la música, els textos i les dramatitzacions; cosa que té molt mèrit”.

Finalment Miguel de la Hoz, responsable municipal d’Educació, ha manifestat l’orgull que per a Altea simbolitza albergar este espectacle per segona vegada i “estem molt contents pel que agraïm que s’haja portat a Altea una altra vegada”.

De la Hoz ha convidat la ciutadania a gaudir del gran espectacle “La persona més feliç del món”, que tindrà lloc a l’aparcament del riu, als voltants de la Ciutat Esportiva d’Altea, el dia 12 a les 22:00 h. Es tracta d’un espectacle gratuït i obert a tota aquella persona que vulga assistir-hi, sense necessitat d’entrada, ni reserva prèvia. L’aforament serà de 5.000 persones i es recomana anar-hi amb temps per poder acomodar-se i gaudir de l’espectacle íntegre.

Pin It on Pinterest