Select Page

La cita, que es reprén després de tres anys sota el títol “La persona més feliç del món” va reunir estudiants de 70 instituts de la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears

La primera edició després de la pandèmia del festival Com Sona l’ESO, que congrega a professors i alumnat de música de 70 instituts de la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears, va aconseguir reunir més de 6.000 espectadors, citats en el recinte habilitat en l’aparcament Camí de l’Algar d’Altea. El multitudinari esdeveniment, celebrat amb el lema ‘La persona més feliç del món’, va combinar danses, lectures i música per part dels 1.400 estudiants de parla valenciana. Una iniciativa, qualificada de “èxit” pels organitzadors, que se celebra per segona vegada a Altea en les seues 21 edicions realitzades al llarg de la seua història.

Aurora Serrat, regidora de Cultura, es va mostrar molt satisfeta pel resultat de l’activitat: “Volia donar l’enhorabona per l’espectacle a l’alumnat i al professorat, que ens ha deixat bocabadats”. A més, Serrat va destacar la labor dels coordinadors de l’esdeveniment per “inculcar aquells valors a l’alumnat i sobretot per la gran faena que fan darrere d’aquest projecte”.

Aquesta trobada musical serveix per a posar en pràctica els coneixements musicals que els estudiants aprenen durant el curs, treballar amb temàtiques transversals i promoure la convivència i socialització dels joves de 12 a 17 anys, que participen en una acampada de tres dies a la Ciutat Esportiva d’Altea, i en un espectacular concert amb un cor de 1400 integrants, una gran banda i un cos de ball, segons han explicat Paqui Cano i Alexis Calvo, coordinadors de l’esdeveniment.

Com Sona l’ESO ha tornat a Altea després de tres anys d’aturada per la pandèmia. Aquestes jornades van estar acompanyades per diverses activitats, en les quals, van participar la ciutadania i l’alumnat. Entre les moltes activitats, van destacar “Ballem Altea” de danses tradicionals del món celebrada dimecres passat; i la desenvolupada el divendres al matí amb ‘Directes Altea’, microconcerts realitzats en diferents lloc del poble, entre moltes altres més.

Els responsables del projecte van agrair “a totes les persones, institucions i col·lectius que han ajudat en aquest esdeveniment i han tornat a fer realitat aquest somni”.

Finalment, Miguel de la Hoz, responsable municipal d’Educació, ha manifestat l’orgull que per a Altea simbolitza albergar aquest espectacle per segona vegada i “estem molt contents pel que agraïm que s’haja portat a la localitat una altra vegada”.

Pin It on Pinterest