Select Page

El Festival Internacional Series Nostrum va tancar la seua tercera temporada dissabte passat amb una gala de clausura al Palau Altea en la qual es van entregar els premis als guardonats d’aquesta edició: Manuel Galiana, ““Cuéntame cómo pasó”, “La novia gitana” i “Machos Alfa”.

La gala, realitzada després d’una jornada de trobades i taules redones amb els guardonats, va començar amb l’actuació de Rash que, entre altres, va interpretar “Ya No Te Quiero Para Mi” cançó composta per al festival de sèries. “Ja comptem amb banda sonora, una cosa imprescindible dins d’una sèrie”, comentava el director del certamen, Carlos Navas.

L’equip de “Machos Alfa” no va poder acudir pel Premi Repercussió mediàtica per motius de rodatge de la seua segona temporada, però els seus creadors, Alberto i Laura Caballero, van manar sengles vídeos agraint al guardó.

El primer a rebre el guardó va ser la sèrie “La novia gitana” amb el Premi Consciència. Van pujar a recollir-ho Lucía Alonso-Allèn, subdirectora continguts i producció ficció d’Antena 3, Albert Sagalés, productor executiu de Diagonal, i dos dels seus protagonistes, Carlos Cabra i Borja Moreno, que en la seua intervenció van destacar la labor del director, Paco Cabezas “normalitzat alguna cosa que hauria de ser normal, tractant amb molt d’afecte i comptant la veritat del poble gitano”

Aquest primer premi va ser entregat per la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Aurora Serrat, que va reivindicar la posada ferma per la cultura del Consistori i va felicitar a guardonats i organització. “És un honor continuar fomentant aquest certamen, la ficción i que Altea siga un referent dins d’aquest món, a més d’escenari de rodatges gràcies a nostra Film office”, va recalcar.

Després d’ella, va ser el torn d’entregar el premi Chicho Ibáñez Serrador a la Trajectòria a Manuel Galiana. El fill de Chicho, Alejandro Ibáñez va ser l’encarregat d’entregar-li’l davant una gran ovació i els assistents en peus. “Hui és un dia molt feliç per a mi. El meu gran premi va ser la meua amistat amb Chicho, qui va posar tota la seua fe en mi, la seua confiança. Pel que tindre un premi amb el seu nom és una cosa única, aquest dia és inoblidable” va expressar Galiana després de recollir el premi.

“Cuéntame cómo pasó” va rebre el Premi Llegat de mans de Conchi Cascajosa, professora de la Universitat Carles III i consellera d’RTVE. Ho van recollir Carmen Climent, actriu que interpreta al personatge de María Alcántara; Manu Dios, actor i guionista de la sèrie i Antonio Cano, director de la sèrie. Cano va recordar que els 22 anys de sèrie han sigut un projecte que ha ocupat un terç de la seua vida a la majoria de l’equip. “Un premi per a tots el que han fet possible “Cuéntame”, per als quals la sèrie ha sigut la nostra raó de ser”. Per part seua, Carmen Climent va voler dedicar-ho al “fidel públic” i va comentar que l’última temporada, que ja s’està preparant, “és per a ells”.

Pin It on Pinterest