Select Page

El Festival Internacional Sèries Nostrum, celebrat a Altea, va finalitzar dissabte passat amb el lliurament de guardons, a les sèries premiades en la seua segona convocatòria. Les actrius Candela Peña i Alicia Borrachero, i els actors Pau Durà i Daniel Grao; així com els creadors, guionistes i productors Bob Pop, Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo, Joaquín Oristrell, David Lillo i Borja González Santaolalla, van ser presents en l’acte de clausura, presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Durant dues setmanes, de 22 al 30 d’abril, la Vila d’Altea ha actuat com a marc per al desenvolupament d’un complet programa d’activitats. Aquestes tractaven de valorar el treball dels professionals de la indústria, a través de taules redones, trobades i projeccions. Tot això, sense oblidar les activitats infantils i les projeccions de les sèries més entranyables de Clan i Canal Colla.

Així com el primer cap de setmana el programa es dedicava, quasi completament, a l’homenatjat Cruz Delgado –Premi Chicho Ibáñez Serrador a la Trajectòria–, les últimes jornades giraven entorn de les tres sèries premiades d’enguany: Crematorio, Maricón perdido i HIT.

HIT Premi Repercussió Mediàtica

La producció d’RTVE en col·laboració amb Grup Ganga, ha sigut distingida amb el Premi Repercussió Mediàtica. El seu creador, Joaquín Oristrell, acudia a recollir el premi de mans de l’alcalde Jaume Llinares, al costat de Mar Díaz, productora executiva de la sèrie en Televisió Espanyola, i el protagonista Daniel Grao.

El dijous es projectaven els dos primers episodis de la segona temporada en el Centre Social d’Altea i el dissabte, en la mateixa ubicació, Conchi Cascajosa moderava la trobada temàtica de HIT.

Crematorio Premi Llegat

Crematorio, l’adaptació de la novel·la homònima de Rafael Chirbes, que va suposar un revulsiu, en la producció audiovisual espanyola en la seua estrena fa deu anys. A més, va prendre Altea com una de les seues localitzacions per al seu rodatge, rebia el Premi Llegat. Els seus creadors, Jorge i Alberto Sánchez Cabezudo, al costat de l’actriu Alicia Borrachero i l’actor Pau Durà, recollien el guardó, entregat per Carlos José Navas, director del festival, durant l’acte de clausura.

El dijous 28, es projectaven els dos primers episodis de Crematorio. El dissabte, Carlos José Navas dirigia la trobada amb guionistes, directors i creadors de la sèrie.

Maricón perdido Premi Consciència

El fenomen de gran importància social Maricón Perdido, s’alçava amb una de les estatuetes creades per l’artista visual i, professora de la Universitat Miguel Hernández, Susana Guerrero, en la categoria Premi Consciència. En aquesta edició, Borja González Santaolalla, qui havia estat guardonant en l’anterior convocatòria –en la mateixa categoria per Luimelia–, prenia part en el Festival fent lliurament del guardó i, actuant com a moderador de la trobada. Aquesta, comptava amb la presència de Bob Pop, guionista i creador, Candela Peña, actriu i David Lillo, director creatiu del Terrat i, que se celebrava el divendres 29 a la vesprada en el Centre Social d’Altea. La projecció de la sèrie completa tindria lloc abans de la trobada.

Pin It on Pinterest