Select Page

La tercera edició del Festival Internacional Series Nostrum ha anunciat hui als premiats d’aquesta temporada en una trobada celebrada en la seu de DAMA – Drets d’Autor de Mitjans Audiovisuals. “Machos Alfa” i “La novia gitana” seran, al costat d’un premi que encara està per revelar, els guardonats durant la celebració del festival del 14 al 23 d’abril a Altea, tenint com a seu oficial el Palau Altea.

Una presentació a la qual han assistit el director del Festival, C.J. Navas, la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Aurora Serrat; l’edil de Comunicació i Film Office, Pere Barber; Diego Serrano, coordinador de l’activitat Webllas Arts, Borja González Santaolla, coordinador d’un dels cicles del certamen i Alejandro Ibáñez, director de Prointel, membre del Consell Assessor del Festival i que atorgarà una vegada més el premi “Trajectòria Chicho Ibáñez Serrador” que porta el nom del seu pare.

“Durant dues setmanes el poble d’Altea serà el marc d’un complet programa d’activitats que posa en valor el treball dels professionals de la ficció espanyola. Una vegada més des de l’Ajuntament apostem per aquest certamen del qual estem orgullosos i estem convençuts que aquesta edició consolidarà el certamen”, ha comentat Aurora Serrat, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea.

Aquesta presentació ha comptat a més amb la presència i actuació de Rash, que ha tocat en directe el seu nou senzill “Ja no et vull per a mi” que és la cançó oficial d’aquesta tercera temporada del Festival.

Premi Llegat a “Cuéntame cómo pasó”,

“Cuéntame cómo pasó”, la llegendària sèrie de TVE, produïda per Grup Ganga, que narra la història del nostre país a través de la de la família Alcántara rebrà el Premi Llegat. Un homenatge a la sèrie espanyola que més temps ha estat en antena, des de setembre de 2001, i que tancarà la seua emissió enguany amb la seua temporada número 23.

Aquest guardó el van rebre “Al salir de clase” i “Crematorio” en les passades edicions.

Premi Consciència a “La novia gitana”

Igual que “Lumelia” o “Maricón Perdido” en aquesta edició es premia a una sèrie per la seua labor de conscienciació, serà “La novia gitana” d’Atresmedia. Sèrie basada en la novel·la homònima de Carmen Mola que narra la investigació de l’assassinat de Susana Macaya, una jove gitana desapareguda després del seu comiat de soltera i amb la qual algú ha realitzat un macabre ritual.

Premi Repercussió mediàtica a “Machos Alfa”

“Machos Alfa” la comèdia de Netflix en la qual quatre amics quarentons es troben en plena crisi de masculinitat i lluiten per adaptar-se a aquesta nova era de la igualtat, rebrà el Premi a Repercussió mediàtica. Un guardó que l’any passat any va obtindre “HIT” i en la primera edició es va emportar “El Último Show”.

Una extensa programació amb “Docuseries Nostrum” i “Creada por” com a novetat

Series Nostrum se celebrarà del 14 al 23 d’abril i com a novetat en aquesta tercera temporada inclourà la secció Docuseries Nostrum, dedicada a les sèries documentals que es troben ara mateix en alça amb històries reals, moltes d’elles sobre el món de l’esport, com la del patinador espanyol Javier Fernández.

Una altra de les noves seccions serà el cicle “Creada por” que persegueix posar en valor la figura de guionistes i creadors de sèries, mitjançant xarrades, taules redones i màster class amb Borja González Santaolalla com a coordinador.

També s’ha presentat Webllas Arts que serà coordinada per Diego Serrano, present en l’acte. Aquesta activitat consistirà en la creació d’una web sèrie en la qual els veïns i veïnes d’Altea seran els protagonistes i que es podrà veure en la gala de clausura el 22 d’abril.

Mini Series Nostrum tornarà a introduir als més xicotets en el món de les sèries amb jocs, activitats i un concert amb música de les sèries infantils de hui i ahir. En aquesta ocasió es traslladarà a la Plaça de l’Aigua. Serà el diumenge 16 d’abril.

A més, es realitzaran projeccions cada dia durant el festival en el Centre Social d’Altea.

La programació completa i la venda d’entrades de la tercera temporada de Series Nostrum, segons han anunciat en la presentació el seu director C.J. Navas, estaran pròximament en la web seriesnostrum.com.

Conveni amb l’Ajuntament d’Altea

L’acte de presentació ha servit per a rubricar el conveni de col·laboració entre Sèries Nostrum i l’Ajuntament d’Altea. Un conveni mitjançant el qual el consistori alteà subvenciona al festival amb 30.000€ per al desenvolupament de la seua activitat. L’acord ha sigut segellat pel regidor de Comunicació i Film Office, Pere Barber i la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

“Aquesta tercera edició serà molt més gran, ens anem al Palau Altea, i estem segurs que el Festival estarà a l’altura. Vull convidar a tothom a Altea a gaudir de les sèries, del festival i sobretot de la nostra bonica ciutat”, ha tancat Pere Barber, regidor de Comunicació i Film Office d’Altea.

Series Nostrum compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea a través de les seues Regidories de Cultura i Comunicació i Altea Film Office.

Pin It on Pinterest