Select Page

El certamen projectarà el primer episodi de ‘Three Pins’ (AXN) abans de la seua estrena a Espanya

El Festival Internacional Series Nostrum entregarà el premi Chicho Ibáñez Serrador a la Trajectòria a l’actor Manuel Galiana, per la seua carrera en el món de la interpretació a Espanya, on ha protagonitzat importants sèries com a ‘Historias para no dormir o ‘Gran Reserva’ o va interpretar teatre en TVE en el clàssic ‘Estudio 1’. Aquest guardó va ser entregat en edicions anteriors a Cruz Delgado i al mateix Chico Ibáñez Serrador.

La tercera edició del Festival Internacional Series Nostrum, que se celebra del 14 al 23 d’abril en la localitat alacantina d’Altea, va anunciar fa dies la resta de premiats: Premi Llegat a “Cuéntame como pasó”; Premi Consciència a “La novia gitana” i Premi Repercussió mediàtica a “Machos alfa”.

El premi ‘Trajectòria Chicho Ibáñez Serrador’ serà entregat en la gala de clausura, el dissabte 22 d’abril a Palau Altea, per part del fill de l’il·lustre director, Alejandro Ibáñez.

Projeccions, taules redones i un gran nombre d’activitats per al primer cap de setmana

El certamen ha presentat tota la seua programació que inclou xarrades, visionats, taules redones, activitats infantils i un extens programa d’esdeveniments relacionats amb el món de les sèries del panorama nacional i internacional. Tota la programació es pot consultar en seriesnostrum.com.

El divendres 14 d’abril tindrà lloc a les 19.30h en el Palau Altea la gala d’obertura de la III edició de Series Nostrum i després de la cerimònia, amb la col·laboració de AXN, es projectarà el primer episodi de ‘Three Pins’, la sèrie protagonitzada per Alfred Molina que s’estrenarà a Espanya el pròxim dia 25 d’abril.

Aquesta tercera temporada inclourà com a novetat la secció Docuseries Nostrum, dedicada a les sèries documentals. En aquesta secció el dissabte 15 d’abril hi haurà una presentació sobre tendències en matèria de docuseries a càrrec de Gloria Saló, directora de Consultoria de Producció i Continguts de GECA (Gabinet d’Estudis de la Comunicació Audiovisual).

A continuació, en col·laboració amb Movistar Plus+ es realitzarà una trobada amb Israel del Sant, director de docuseries com ‘Lola’, ‘El corazón del Imperio’, ‘El palmar de Troya’, o ‘Conquistadores Adventum’, així com els documentals ‘‘La llamada de África’, ‘Made in Angola’ o ‘Líbano, espejo de Afrodita’.

A la vesprada, també en col·laboració amb Movistar Plus+, es projectaran dos episodis de la quarta temporada de ‘El día menos pensado’, la sèrie documental del Movistar Team i hi haurà una taula redona sobre ciclisme i documentals, moderada per Nicolás Van Looy, periodista especialitzat en l’esport de la bicicleta, amb la presència de Xelo Gonzalez Ripoll, regidora d’Hisenda i Turisme de l’Ajuntament d’Altea; Marc Pons, director de ‘El día menos pensado’; José Alvado, director executiu d’Hotel Cap Negret, primer hotel a Espanya amb el distintiu ‘Bike Territory’ de la Real Federació Espanyola de Ciclisme i Miguel Soro, exciclista i pintor.

Per a tancar el primer cap de setmana del Festival, el diumenge 16 d’abril a partir de les 10.00 en la Plaça de l’Aigua, Mini Series Nostrum tornarà a introduir als més xicotets en el món de les sèries amb jocs, activitats i tallers.

Projeccions, taules redones i trobades per a la segona setmana del festival

En matèria de projeccions, el dimecres 19 d’abril a l’Auditori del Centre Social, en col·laboració amb Movistar Plus+, es projectaran els primers episodis de les seues sèries de no ficció ‘Lola’ i ‘El Palmar de Troya’. A continuació, en col·laboració amb AXN, es projectaran dos episodis de la sèrie ‘Accussed’, creada per Howard Gordon, guionista i showrunner de sèries com a ‘Expediente X’, ‘24’ o ‘Homeland’.

El dijous 20, a partir de les 19.30, de nou en col·laboració amb AXN, i amb motiu del seu 20 aniversari, es projectarà l’episodi pilot de ‘The Shield: Al margen de la ley’, a la qual seguirà un col·loqui sobre la importància i el llegat de la sèrie. La sèrie es troba disponible en AXN NOW, el servei sota demanda del canal.

Una altra de les noves seccions serà el cicle “Creada per” que persegueix posar en valor la figura de guionistes i creadors de sèries, mitjançant xarrades, taules redones i màster class. Borja González Santaolalla, coordinador del cicle, moderarà una taula redona el divendres 21 a la vesprada amb la presència de creadors i guionistes de ficcions espanyoles.

El divendres 21 també arrancarà l’activitat “Webllas Arts”. Coordinada per Diego Serrano, consistirà en la creació d’una web sèrie en la qual els veïns i veïnes d’Altea seran els protagonistes i que es podrà veure en la gala de clausura. El cost de l’activitat serà de 20€ i l’organització, en col·laboració amb la UMH, atorgarà beques per a realitzar-lo gratuïtament a alumnes de la Universitat per a realitzar el curs.

El dissabte 22 a Palau Altea se celebraran les trobades amb les sèries premiades i Manuel Galiana, abans de la gala de clausura i lliurament de premis que tindrà lloc a les 20.30.

Reserva d’entrades

Les entrades a tots els esdeveniments, amb excepció del taller “Webllas Arts” serà gratuïta fins a completar l’aforament, prèvia reserva que es pot realitzar ja en la web del festival: https://seriesnostrum.com/entradas/.

A més, l’organització, en col·laboració amb la UMH, posarà autobusos gratuïts per a l’alumnat de periodisme i comunicació audiovisual que desitgen desplaçar-se fins al festival els dies 14, 21 i 22, prèvia reserva també en https://seriesnostrum.com/entradas/.

Series Nostrum compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea a través de les seues Regidories de Cultura i Comunicació i Altea Film Office.

Pin It on Pinterest