Select Page

L’acte tindrà lloc el 26 de novembre en el Palau Altea

Altea serà seu de la celebració de la XIX Nit d’Escola Valenciana, esdeveniment que reuneix persones vinculades amb l’Escola, representants institucionals i personalitats valencianes. Aquesta vetlada serveix per a fer lliurament dels guardons d’Escola Valenciana, un d’ells serà enguany per a l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa.

Serà el 26 de novembre en el Palau Altea i en ella es reconeixerà la trajectòria en defensa del valencià d’Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa. A més, es presentarà la imatge de les Trobades d’Escola Valenciana 2023.

L’acte estarà conduït pels periodistes Marta Llinares i Sergi Castillo i retrà homenatge a l’escriptora alteana Carmelina Sánchez-Cutillas. El mateix dissabte s’han organitzat diferents activitats gratuïtes entorn a l’escriptora: una visita a l’Aula d’Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una ruta Carmelina guiada per la platja de l’Olla. El diumenge hi haurà una nova visita a l’Aula d’interpretació i una altra ruta, aquesta guiada per Joan Borja, pel bari del Fornet.

“Estem molt contents que Altea haja sigut triada per a acollir aquesta nit tan important per a la defensa i promoció de la nostra llengua. A més, estarà dedicada a la nostra escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas i s’han organitzat activitats paral·leles entorn a ella a les quals convidem a tota la ciutadania i totes les persones que vindran a gaudir d’aquesta vetlada”, ha comentat Aurora Serrat, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea.

Per a acudir a l’acte cal inscriure’s en la web 19nit.escolavalenciana.org. L’acte està organitzat per Escola Valenciana i la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Pin It on Pinterest