Select Page

60 regatistes participen en aquesta important prova

La 37 Edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2 s’ha iniciat aquest matí. Un total de 30 vaixells han pres l’eixida amb el desafiament de recórrer les 200 milles compreses entre Altea-Eivissa-Altea en un vaixell amb dos tripulants. Els regidors d’Esports, Turisme, Urbanisme i Recursos Humans, Pere Barber, Xelo González, Jose Orozco i Rafael Ramón, han acudit a l’eixida d’aquesta important regata.

Les embarcacions han iniciat la navegació des de la vila blanca per a vorejar Eivissa per estribord, deixar Formentera per estribord i tornar a Altea. Està previst que a partir del dissabte 4 de març a la vesprada-nit comencen a arribar els primers participants.

Aquesta edició, organitzada pel Club Nàutic d’Altea, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, hi haurà quatre embarcacions en les quals participarà una tripulació mixta. Cada vegada més la vela de creuer comença a tindre una major participació femenina en regates d’altura. Les 200 milles a2 és coneguda per la seua duresa, donada les condicions de l’hivern en el mediterrani i per la seua característica de dos tripulants.

“Un any més, donem suport a aquesta important i dura regata, una prova amb una gran tradició i prestigi que posa a Altea en el punt de mira de l’esport nàutic. Volem felicitar el Club Nàutic d’Altea per continuar apostant per organitzar grans competicions a Altea”, ha comentat el regidor d’Esports, Pere Barber.

El Club Nàutic Altea atorgarà premis als tres millors temps, dos lingots d’un quilo de plata per al primer classificat, 2 lingots de mig quilo de plata per al segon classificat i 2 lingots d’un quart de quilo de plata per al tercer.

El Trofeu per Clubs torna a posar-se en joc en aquesta 37 edició, un trofeu que es va iniciar per primera vegada en la 30 edició de les 200 milles a2 fa set anys. El guardó s’atorga al club l’equip del qual obtinga els millors resultats. Per a poder optar a aquest trofeu el club haurà d’estar representat per un mínim de tres embarcacions. Enguany els clubs que es jugaran aquest trofeu seran el Real Club Nàutic de València, el RCN Torrevieja, el RCN Calpe i el CN Altea.

Enguany l’organització torna a llançar el Desafiament 24 hores, que insta els participants a realitzar la regata per davall de la marca de les 24 hores. En 37 anys encara no s’ha batut aquest rècord, però no és impossible, en diverses ocasions hi ha hagut embarcacions a punt d’aconseguir-lo.

La regata pot seguir-se en temps real en Internet a través de la pàgina web de la regata www.200millasa2.com. Tots els vaixells participants porten instal·lat un sistema GPS amb la finalitat de poder realitzar el seguiment via satèl·lit. La competició també podrà seguir-se des dels dispositius mòbils en les apps TracTrac per a Android i per a IOS.

Pin It on Pinterest