Select Page

La regata de creuers A2 més important a nivell nacional celebra la seua 37 edició, del 3 al 5 de març del 2023, i serà l’avantsala al Campionat del Món A2 que se celebrarà este any a Espanya.

La 37a edició de la Regata d’Hivern 200 milles A2 d’Altea se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de març i serà la primera prova classificatòria per a la Copa d’Espanya de Creuers A2 2023. Es tracta d’una regata que per l’època del any en què se celebra sol exposar els regatistes a dures condicions meteorològiques a la mar, una prova on només dos tripulants per vaixell han de recórrer les 200 milles compreses entre Altea-Eivissa-Altea.

Esta emblemàtica regata s’ha guanyat la fama a nivell nacional i cada any atrau els millors especialistes de vela de creuer A2 del territori espanyol. Este any pren encara més rellevància amb la celebració del Campionat del Món d’A2, que tindrà lloc al setembre a Barcelona.

La eixida de la regata està prevista per a les 12.00 hores del divendres dia 3 de març, dia en què els creuers posaran rumb a Eivissa amb tres dies per davant d’intensa regata. Este any el Nàutic d´Altea tornarà a posar a disposició de col·laboradors, autoritats, habitants d’Altea i simpatitzants del Club un catamarà amb capacitat per a 100 persones on es podrà veure la eixida des del mar.

Les embarcacions iniciaran la navegació des de la vila blanca per vorejar Eivissa per estribord, deixar Formentera per estribord i tornar a Altea. Està previst que a partir del dissabte 4 de març a la vesprada-nit comencen a arribar els primers participants.

Els vaixells participants es classificaran mitjançant ORC, Offshore Racing Congress, un sistema internacional de compensació de temps que varia depenent de les característiques de cada embarcació. Les inscripcions es podran realitzar de manera en línia a través del formulari que es podrà trobar a la web de la regata: www.200millasa2.com , i tancaran el diumenge anterior a la prova, el dia 26 de febrer.

Un any més, les 200 milles A2 tornen a lliurar lingots de plata com a trofeu, una tradició que es fa des de l’inici d’esta clàssica regata de creuer l’any 1987. El Club Nàutic Altea atorgarà premis als tres millors temps, donant dos lingots d’un quilo de plata al primer classificat, dos lingots de mig quilo de plata al segon classificat i dos lingots d’un quart de quilo de plata al tercer classificat.

S’entregarà a més el Trofeu per Clubs, un guardó que premia el club l’equip del qual obtinga els millors resultats. Per poder optar a este trofeu, el club haurà d’estar representat per un mínim de tres embarcacions. El premi se l’emportarà l’equip que menor puntuació obtinga després de la suma dels punts de les tres embarcacions que aconseguisquen la millor classificació.

Este any l’organització torna a llançar el Desafiament 24 hores, que insta els participants a batre l’actual rècord baixant de les 25 hores en què hi ha la marca de la regata. A més, el Desafiament permet obrir la participació a embarcacions que per les seues característiques tècniques no poden tenir un certificat de mesura ORC i participar en competició.

Esta edició compta amb el patrocini de l’empresa Sailing Computer, una empresa de programari que, després d’anys de desenvolupament, ha llançat el producte al mercat destinat al sector de la nàutica de competició. Se centra en la gestió de dades de navegació, calibratge i correcció de l’electrònica de bord i anàlisi post regata. Sailing Computer està format per experts de la navegació i regatistes habituals del circuit nacional i internacional.

La regata es podrà seguir en temps real a Internet a través de la pàgina web de la regata www.200millasa2.com. Tots els vaixells participants portaran instal·lat un sistema GPS per tal de poder fer el seguiment via satèl·lit. La competició també es podrà seguir des dels dispositius mòbils a les apps TracTrac per a Android i per a IOS.

 

Pin It on Pinterest