Select Page

Este divendres dia 4 de març a les 12 hores està prevista la eixida de la clàssica i dura regata d’hivern del Club Nàutic d’Altea, que ja compleix 36 anys de celebració este 2022, comptant amb una alta participació d’embarcacions procedents de tot el territori nacional i part de l’estranger.

La 36 Edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2, organitzada pel Club Nàutic d’Altea, se celebrarà els propers dies 4, 5 i 6 de març del 2021, una prova puntuable per a la Copa d’Espanya de Creuers A2 que té com a recorregut Altea-Eivissa-Formentera-Altea.

Entre els 37 participants inscrits per a este any, hi ha alguns dels guanyadors de les passades edicions, juntament amb altres que s’estrenaran en què es considera la regata més dura del Mediterrani.

A inicis d’esta setmana, la previsió meteorològica apuntava a unes condicions especialment dures per a esta 36a edició de les 200 milles a2, fet que va posar en alerta l’organització i els regatistes inscrits, amb possibilitat d’ajornament de la eixida. A tan sols un dia per a l’eixida, la previsió del mal temps s’ha dissipat, i sembla que apunta que els creuers podran navegar amb bon vent cap a Eivissa.

Si es compleix la previsió, la eixida tindrà lloc divendres dia 4 de març a les 12:00 hores, on els creuers prendran rumb a Eivissa en un recorregut d’anada i tornada que, tenint en compte les edicions passades, els portarà almenys una mitjana de 35 hores a completar-ho.

Un any més, es premiarà l’embarcació que creue primer la línia d’arribada en temps real, així com els sis primers classificats mitjançant el sistema ORC (Offshore Racing Contest), un sistema internacional de compensació de temps que varia depenent de les característiques de cada embarcació. Els tres primers classificats al rànquing ORC es portaran un lingot de plata d’1kg, ½ quilo i ¼ quilo, respectivament.

A més, hi haurà un trofeu per clubs que serà per al Club que menor nombre de punts sumen entre tres vaixells pertanyents al mateix Club Nàutic. Els clubs que tenen representació per al trofeu per clubs són el RCN Torrevieja, RCN València, RCN Calpe i CN Altea, sent este últim qui actualment té el trofeu després de la seua victòria el 2021. A més, el CN ​​Altea compta amb una gran representació a esta edició amb fins a 8 tripulacions.

La regata es podrà seguir en temps real a través del següent link.

Pin It on Pinterest