Select Page

La regata de creuer més emblemàtica de l’hivern a la Mediterrània celebra la 36a edició, del 4 al 6 de març de 2022. Les inscripcions ja estan obertes.

El Club Nàutic d’Altea torna, un any més, a organitzar la seua regata insígnia per delegació de la Reial Federació Espanyola de Vela; la regata d’hivern 200 milles a2. Una regata que reuneix els millors especialistes de creuer a2 del territori espanyol i que s’ha guanyat la fama com una de les proves més dures de l’hivern a la Mediterrània.

La regata compta amb la col·laboració de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la Federació Balear de Vela i l’Ajuntament d’Altea.

Aquesta 36a edició se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de març i serà prova classificatòria per a la Copa d’Espanya de Creuers a2 2022. Es tracta d’una regata que, per l’època de l’any en què se celebra, sol exposar als regatistes a dures condicions meteorològiques a la mar. Una prova on només dos tripulants per vaixell han de recórrer les 200 milles compreses entre Altea-Eivissa-Altea.

A menys d’un mes per eixir de la regata, ja són 23 les tripulacions que han acceptat el desafiament, però encara continua obert el termini d’inscripcions, que tancarà el diumenge anterior a la prova, el dia 27 de febrer. Les inscripcions es poden realitzar de manera en línia a través del formulari que es podrà trobar al web de la regata: www.200millasa2.com

Els vaixells inscrits es classificaran conforme al sistema ORC en una sola classificació general.

Un any més, les 200 milles a2 torna a lliurar lingots de plata com a trofeu. Una tradició que es remunta a l’inici d’esta clàssica regata de creuer l’any 1987. El Club Nàutic Altea atorgarà premis als tres millors temps, donant dos lingots d’un quilo de plata al primer classificat, dos lingots de mig quilo de plata al segon classificat i dos lingots d’un quart de quilo de plata al tercer classificat.

A més, l’organització estableix els trofeus següents:

Trofeu per Clubs, un guardó que premia el club amb un equip que obtinga els millors resultats. Per poder optar a aquest trofeu, el club haurà d’estar representat per un mínim de tres embarcacions. El premi se l’emportarà l’equip que menor puntuació obtinga després de la suma dels punts de les tres embarcacions que aconseguisquen la millor classificació. L’any passat va ser l’equip del Club Nàutic d’Altea que va aconseguir alçar-se campió en este trofeu.

I Desafiament 24 hores, que repta els participants a fer la regata per baix de la marca de les 24 hores. En 36 anys encara no hi ha hagut ningú que haja aconseguit el desafiament, però sens dubte no és impossible. El Desafiament permet obrir la participació a embarcacions que per les seues característiques tècniques no poden tenir un certificat de mesura ORC i participar en competició.

Pin It on Pinterest