Select Page

La Regidoria d’Igualtat posa un any més en marxa la campanya nadalenca per a conscienciar a les famílies d’Altea contra l’ús sexista dels joguets, amb el lema “El que hui imaginen, demà serà la seua realitat. Les professions no tenen sexe, els joguets tampoc”. La campanya s’inicia hui divendres dia 15 de desembre, però el seu objectiu és que les famílies regalen joguets igualitaris durant tot l’any.

El regidor d’Igualtat i de Benestar Social, José Luis León Gascón, ha assenyalat que “amb aquesta campanya pretenem que les famílies agafen consciència a l’hora d’elegir els joguets, que aquests no tenen sexe, i que és important a l’hora de construir una societat més justa i igualitària. Que les xiquetes i els xiquets juguen amb joguets que fomenten la creativitat, l’empatia, la cooperació i no la violència o la desigualtat”.

En la campanya nadalenca “apareixen un xiquet i una xiqueta jugant, trencant els estereotips de gènere. La xiqueta juga amb un avió mentre que el xiquet juga a cuinar. És important també que les xiquetes i els xiquets d’Altea demanen els seus joguets al Pare Noel o als Reis Mags. Sempre des de la il·lusió i el desig de jugar amb el que preferisquen, per a ser el que vulguen en el futur, sense sentir-se pressionades i pressionats a l’hora de demanar els seus joguets per les idees que persistisquen en la societat, i que encara siguen presents en la publicitat, sobre el que són joguets per a xiquets i joguets per a xiquetes”.

La campanya consta de: cartells, els quals es repartiran en els centres educatius del municipi, així com en els edificis oficials; díptics amb consells per a les famílies per a regalar igualtat –els quals han estat trets de la Guia per a l’elecció de joguets sense estereotips sexistes del Ministeri de Consum, i que es poden descarregar en la pàgina web de l’Ajuntament–; així com la instal·lació d’un espai lúdic, els dies 22 i 23 de novembre, entre les 11.00 h i les 13.00 h, on les xiquetes i els xiquets d’Altea podran enviar les seues cartes al Pare Noel i als Reis Mags, també podran pintar i jugar. La campanya del joguet igualitari es difondrà a través de les xarxes socials, i també es podrà accedir a la mateixa a través del QR que apareix en els díptics i en els cartells.

José Luis León Gascón assenyala: “sabem la importància que aquestes campanyes tenen a l’hora de trencar amb els estereotips de gènere, i des de l’Ajuntament d’Altea, i sobretot des de la Regidoria d’Igualtat. Seguirem treballant per a arribar a ser un municipi més igualitari, i que des de les primeres etapes de la nostra vida tinguem una major consciència”.

Pin It on Pinterest