Select Page

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament d’Altea ha llançat la campanya ‘No soc un joguet’ per a conscienciar a la ciutadania sobre la responsabilitat que suposa tindre mascotes i la seua compra com a regals de Nadal.

“Volem conscienciar als alteans i altenes sobre la responsabilitat que s’adquireix en tindre un animal de companyia en la nostra família. Parlem d’un ésser viu, amb les mateixes emocions i sensibilitat que qualsevol de nosaltres, no són un regal més amb el qual després es puga deixar de jugar, és un membre més de la família”, ha comentat José Luis León Gascón Regidor de Benestar Animal.

La campanya ‘No soc un joguet’, tracta de calar en la nostra societat els 365 dies de l’any, però són en aquestes dates nadalenques quan més recalcament es realitza per la gran demanda social a l’hora de regalar animals de companyia, sobretot, en regals dirigits als xiquets i xiquetes amb cadells.

El regidor José Luis León Gascón afig que “cap ésser viu hauria de ser comprat, perquè això els cosifica, els dona el significat de “cosa”. Un animal hauria de ser adoptat amb consciència.”

Les pautes recomanades a l’hora d’adoptar una mascota són en primer lloc comptar amb una bona informació a través d’associacions, espais de protecció animal o professionals veterinaris que assessoraren de les necessitats que té l’espècie amb la qual conviuràs, una elecció correcta de l’animal segons la rutina diària i les necessitats que puga tindre cada individu o família, així com demanar acompanyament en l’adaptació de l’animal a casa i amb tots els membres de la família. Complint aquests tres punts, l’adaptació de tota la família serà la millor possible i, duradora en el temps per a una bona convivència en societat. I això es traduiria en una gran disminució de les taxes d’abandó.

Per a finalitzar, José Luis León Gascón recorda que “són les famílies les que també han d’educar els valors als xiquets i xiquetes de la responsabilitat adquirida una vegada adoptat el nostre amic i saber quins ens corresponen en passar pel nostre municipi, mantindre net de pipis i cacas, és responsabilitat de cadascun dels quals tenim animals”, ha conclòs.

Pin It on Pinterest