Select Page

La Regidoria de Sanitat i Benestar Animal, regida per José Luis León Gascón, ha posat en marxa una campanya per a conscienciar i sensibilitzar als veïns sobre la recollida d’excrements canins, la utilització de la botella per a netejar l’orina i l’ús de pipicans municipals. La campanya al·ludeix a la responsabilitat dels amos de les mascotes i a la importància de mantindre netes els carrers, parcs, jardins i espais públics del municipi.

“A Altea existeixen al voltant d’uns 8.000 animals de companyia inscrits en el registre informàtic valencià, a més, en els últims dos anys l’augment d’animals registrats a Espanya ha sigut d’un 60%. Per tant, és evident que les mascotes formen part de la nostra societat i és la nostra responsabilitat la seua bona adaptació en la convivència social” ha postil·lat l’edil de l’àrea, León Gascón.

La campanya de la regidoria constarà d’un vídeo explicatiu i es repartiran també Kits amb bosses per a recollir excrements. La tècnica veterinària municipal estarà en el Centre Social d’Altea per a qualsevol persona que necessite informació sobre les seues mascotes. Els kits estaran disponibles en Serveis Socials, OAC de l’Ajuntament, InfoTurisme, Extensió Administrativa d’Altea la Vella i a la Casa de Cultura.

Els amos de gossos que no recullen els excrements o netegen la seua orina s’exposen a importants sancions administratives i multes des de 30 euros fins a 3.000 euros. Des de Benestar Animal recorden que hi ha zones habilitades per a les defecacions d’animals (pipican) com el Parc caní del carrer Benidorm, popularment coneguda com la Costera del Gallo.

Per part seua, la tècnica veterinària, Ana Ferrando ha comentat que “en aquests mesos d’estiu que hi ha molta calor propicien que les olors siguen molt forts, a més, és una situació en la qual es poden produir contagis de malalties infeccioses. També els amos han de tindre respecte amb el municipi i deixar els carrers nets durant tot l’any”.

La presència d’excrements genera problemes mediambientals i de salubritat, ja que suposa un important factor de risc per a contagi de malalties entre animals i humans. A més, la femta dificulten les tasques de neteja, la qual cosa ocasiona importants despeses a les arques municipals i les corresponents molèsties a la resta de ciutadans, a més d’afectar negativament la imatge de la ciutat.

“Apel·lem als amos de les mascotes i els demanem col·laboració, responsabilitat i que no obliden que s’enfronten de sancions municipals. Des de la regidoria apostem per solucionar un problema que ens afecta a tots, ja que, en el nostre món humà, els animals es veuen obligats a viure en entorns urbans”, ha finalitzat José Luis León Gascón.

Pin It on Pinterest