Select Page

L’acte d’inauguració es va celebrar ahir en la Plaça de l’Ajuntament

La Plaça de l’Ajuntament d’Altea va acollir ahir la inauguració del projecte solidari A Fling Called Swing, AFLICAS, amb un noble reconeixement. El projecte és finançat per la Comissió Europea a través del Programa Erasmus Plus amb una dotació de 192.000€ per als pròxims tres anys. Un pla per a ajudar als majors a través de la música.

Aquest programa, que lidera l’associació “D’Amicitia”, incidirà en la importància de la labor preventiva per a millorar la salut mental de les persones majors, comptarà amb nou associacions de voluntariat europees que involucren a més de 32 països. Durant el transcurs de l’acte de presentació, es va donar a conéixer la participació de les diverses associacions i organismes involucrats, entre ells, la pròpia associació “D’Amicitia”, l’Ajuntament d’Altea i Imed Hospitals. També va assistir a la trobada María Gómez, diputada de Projectes Europeus de la Diputació d’Alacant.

El concert de Swing de la presentació (a càrrec de l’associació Swing Peaks i l’Orquestra Blava) va ser una oportunitat de generar relacions, llaços socials i de disseminar pràctiques saludables de vida entre els participants.

L’edil de Projectes Europeus, Maria Laviós, ha comentat: “aquest projecte va dirigits als majors que han patit a causa de l’aïllament obligatori i dilatat durant la Covid-19. Les persones majors han tingut un increment important de demències senils, pèrdua de mobilitat i depressió”. I afegia: “Altea és un municipi solidari i el demostren les ONGs que treballen al costat de nosaltres, com Creu Roja, Corazón Exprés, Càritas i com no, la pròpia associació “D’Amicitia” que lidera aquest projecte, elles són els braços que ens falten”.

 

Pin It on Pinterest