Select Page

La mostra conté obres de l’alumnat del Màster en Projecte i Investigació en Art de la UMH

Palau Altea va acollir ahir exposició ‘Randomized. Mupia.22’, un treball de l’alumnat del Màster en Projecte i Investigació en Art de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández d’Elx en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, i comissariada pel professor de l’Àrea d’Escultura David Trujillo. Es tracta de l’última exposició del cicle de mostres dels estudiants del curs 2021-2022. En la presentació va ser present l’edil de Cultura, Aurora Serrat.

“Aquesta exposició naix de les mans de l’alumnat de la Facultat de Belles arts d’Altea i volia donar l’enhorabona als estudiants pel magnífic treball. S’ha creat una bona sinergia amb la Facultat de Belles arts de la UMH, per tant, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea continuarà col·laborant amb la facultat per a realitzar més exposicions per al present curs, donant l’oportunitat als estudiants perquè puguen realitzar les seues exposicions en un lloc tan emblemàtic d’Altea, com ho és el Palau, i no sols en la universitat” va assenyalar l’edil de l’àrea, Aurora Serrat

Per part seua, David Trujillo, comissari de la mostra i professor de l’Àrea d’Escultura es va mostrar orgullós del resultat de les escultures i va explicar: “La mostra, que porta com a títol Randomized és una investigació experimental aleatòria, que reuneix una sèrie d’obres d’estudiants de la promoció 21-22 corresponents a la seua producció actual, resultat del final de la seua etapa en la formació superior. La proposta es presenta amb projectes individuals a través de formats artístics com l’art digital, la fotografia, el videoart o l’escultura”. Va donar ànims als seus estudiants que han finalitzat el postgrau: “Vull que els meus estudiants no paren de treballar, d’exposar i de crear, perquè el camí no acaba ací, i ja són professionals de la matèria”.

L’exposició està composta per l’obra de nou artistes, que ofrixen una mirada generacional, contemporània, de les seues problemàtiques i pors, però també dels seus anhels i desitjos, amb una perspectiva positiva o almenys catàrtica, de la realitat que els ha tocat viure. Els artistes són: Enerolisa Ozoria Mojica, Juan A. García Beteta, Cyberdinamism (Marcos Herrero), Clara Solbes Lozano, Iñigo Alcantara Guturbay, Lydia Gutiérrez Sánchez, Elena Pastor González, Barbara Ivorra Sebastiá i Markos de Jesus.

El recorregut expositiu comença amb Enerolisa Ozoria Mojica, amb les seues escultures blanes. I continua, amb l’estudi fotogràfic sobre el record i el passat familiar a través del patrimoni heretat de Juan A. García Beteta. Prop dels finestrals, l’espai de més altura, s’exposen les imatges generades mitjançant intel·ligència artificial de Cyberdinamism (Marcos Herrero). En l’espai contigu i que dona accés al pati de butaques del Palau, Clara Solbes Lozano, ens presenta una videodanza.

Després, es pot veure l’obra d’Iñigo Alcantara Guturbay, unes imatges entre l’abstracció i la figuració. Enfrontada a l’anterior, per la seua posició, ens trobem amb l’obra de Lydia Gutiérrez Sánchez, un vídeo on recorre diferents espais [des]habitats. Contínua a l’obra d’Iñigo, es troben les accions fotografiades per Elena Pastor González, on el seu cos s’enfronta a diferents espais, espais públics i espais privats. Seguint a l’anterior, s’aprecia el passeig psicogeográfico de Barbara Ivorra Sebastiá, sota el títol LUX. I, finalment, Markos de Jesus, presenta en el seu videoperformance, la carrera en Belles Arts com un speedrun.

Iñigo Alcantara, artista de l’exposició va recalcar que “les meues imatges es troben entre l’abstracció i la figuració, on mostre la meua intimitat d’una manera vetlada, però suficient perquè l’espectador descobrisca part d’aqueixa realitat que vull deixar veure”.

L’edil de l’àrea, Aurora Serrat, va finalitzar: “estem molt agraïts del gran acolliment d’aquesta inauguració i de les diferents obres, ja que, cadascuna peça té una naturalesa inidentificable i única, acabem aquest cicle d’exposicions del curs 2021-2022 amb l’alumnat del màster. Esperem ser una plataforma perquè els estudiants s’habituen a exposar al públic en general”.

L’exposició de l’alumnat del Campus d’Altea de la UMH estarà a Palau Altea fins al 27 d’octubre i el seu horari de visita seran els dimarts i els dijous de 16.30 a 19:30h.

Pin It on Pinterest