Select Page

En el dia d’ahir es van clausurar les jornades amb un taller infantil de jocs tradicions de diferents continents

“Gent d’Altea, Gent del Mon”, va ser el lema triat per l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua Regidoria de Benestar Social i Sanitat, per a presentar la Setmana de la Diversitat Cultural i així celebrar el seu dia en el calendari mundial, que va ser el passat 21 de maig.

El regidor de l’àrea, José Luis León Gascón, juntament amb el seu equip de Pangea i Benestar Social, van organitzar diversos actes al llarg de la setmana passada amb la finalitat de fer més visible l’existència de les diferents cultures en el municipi Alteà, fomentar el respecte i l’enriquidor de totes i cadascuna d’elles.

“Ha sigut una setmana molt completa, i aquestes jornades tenen com a objecte fer visible la realitat el nostre municipi. I és que Altea compta amb prop d’un centenar de nacionalitats amb les quals convivim dia a dia, enriquint-nos de la seua cultura, gastronomia i manera de viure”, va comentar León Gascón que es va mostrar molt satisfet amb el bon acolliment dels tallers i activitats.

La setmana va arrancar el dilluns passat amb una conferència sobre fakenews i discursos d’odi impartida pel periodista Miquel Ramos, i li van seguir activitats com a tallers de cuina marroquina i cuina Ucraïnesa, amb la col·laboració de Creu Roja i els seus voluntaris que ja el divendres en la plaça de l’Ajuntament, van donar a conéixer la rebosteria que dies abans van elaborar i tancant el dia amb un mural de la interculturalitat i finalment el passat diumenge 29 de maig, es va celebrar en família la diversitat cultural amb una yincana, jocs infantils, música i regals per als més xicotets

Els tallers familiars del passat diumenge van consistir en cinc en jocs tradicionals de cada continent, on per a finalitzar, els xiquets van pintar un mural amb les seues mans que estarà penjat en el Departament de Serveis Social d’Altea en els pròxims dies.

En paraules del regidor José Luis León Gascón: “estem molt contents ja que més de 700 persones han participat en les seues activitats al llarg de la setmana, fent d’aquest primer dia de la diversitat cultural a Altea, un dia per a repetir en els pròxims anys buscant moltes més accions i participació”

Des del Departament de Benestar Social i l’Ajuntament d’Altea s’ha volgut mostrar la diversitat cultural com una força que impulsa el desenvolupament, no sols econòmic, sinó com una forma vàlida i sòlida d’enriquir la vida de les persones i de la societat. Una aposta perquè Altea continue sent una localitat oberta, tolerant i respectuosa.

Pin It on Pinterest