Select Page

El proper dijous, 30 de juny a les 19:00h a la Plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc la inauguració del projecte solidari A Fling Called Swing, AFLICAS, finançat per la Comissió Europea a través del Programa Erasmus Plus amb una dotació de 192.000€ per als propers tres anys. Així ho ha informat l’edil de Projectes Europeus i Participació Ciutadana, Maria A. Laviós.

AFLICAS es compon de 12 grups de joves voluntaris amb talent musical i artístic que creen un repertori de swing i visiten centres de gent major. Com ha apuntat l’edil, “a causa de l’aïllament obligatori i dilatat durant la Covid 19, s’ha generat un increment important de demències senils, pèrdua de mobilitat, depressió i dependència en persones vulnerables. Els concerts programats seran a més d’un entreteniment per a tothom, una oportunitat de generar relacions, llaços socials i disseminar pràctiques saludables de vida, estrenyent les relacions intergeneracionals entre els participants”.

Cada grup finalitzarà amb un concert on es convidarà a més a les escoles i associacions de Lindy Hop perquè ballarins aficionats al swing puguen ballar per als nostres majors.

En el transcurs de l’acte de presentació del projecte, es donarà a conèixer el mateix i la participació de les diverses associacions i organismes involucrats; entre ells, la coordinadora del projecte, L’associació “De Amicitia”, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea i Imed Hospitales.

“Este programa incidirà en la importància de la tasca preventiva per millorar la salut mental de la nostra gent gran”; ha detallat Ignacio González Martínez, responsable de “De Amicitia”, que ha revelat que també participen en el projecte 9 associacions de voluntariat europees que involucren més de 32 països.

A més, a l’acte inaugural es podrà gaudir d’una exhibició de Lindy Hop a càrrec de ballarins de l’associació Swing Peaks La Marina i l’Orquestra Blava d’Altea, i d’un còctel de benvinguda en un ambient on els més grans seran els veritables protagonistes.

En nom de l’Ajuntament d’Altea, l’edil Maria A. Laviós convida alteans i alteanes a conèixer de primera mà este projecte, participant a la seua inauguració dijous a partir de les 19:00h a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Pin It on Pinterest