Select Page

Gran assistència en la inauguració de la segona edició del projecte

La Regidoria de Cultura, regida per Aurora Serrat, va inaugurar ahir la segona mostra d’escultura en la paret d’Altea amb el títol “El Retorn de les Gàrgoles II”. Una exposició composta per 28 figures (dues d’elles premiades de la passada edició) creades per artistes nacionals i internacionals distribuïdes per les façanes del Poble Antic. Les gàrgoles van tindre un gran acolliment amb un centenar de visitants en la seua inauguració. Les peces artístiques estaran exhibides fins al mes d’octubre.

L’edil de l’àrea va destacar que és “un projecte d’aquesta envergadura necessita moltes mans darrere, principalment dels artistes perquè sense ells no aconseguiríem veure aquestes preciositats, però també les mans d’un equip humà que ha portat a consolidar el projecte i fer-lo realitat. Des de la regidoria agrair a Enrique Lecuona i a tot el seu equip”.

Per part seua, Enrique Lecuona, del Taller de Creació Lecuona i impulsor i organitzador del projecte, va agrair el suport de la regidoria per a fer possible la idea plantejada i al seu equip. A més, va destacar la dificultat de gestionar la distribució, però es va mostrar content, ja que, “el projecte a encaixat perfectament a Altea”.

En finalitzar l’acte, els assistents van poder realitzar una visita guiada per a admirar les gàrgoles. I algunes artistes van explicar les seues obres, com Elena Limón, que va comentar la seua gàrgola “Luna Serena”que il·lustra la llum en la foscor de la nit o la gàrgola “Alba Marina” que il·lustra l’esperança del renàixer d’un nou dia. També, l’artista Simone Pastafari, va explicar la seua gàrgola “Pos Idóneo” que és un ésser que pertany a la mitologia de les mars

L’any passat es van registrar 33.000 visites en els 36 codis QR de les gàrgoles, unes xifres que mostren l’èxit de la proposta, i enguany la proposta s’aferma en l’agenda cultural d’Altea i s’espera superar l’èxit de l’any passat. Amb aquestes claus QR es podrà accedir a la informació de cada gàrgola i de cada taller on s’haja creat l’escultura. Tota la informació estarà disponible en la nova web https://www.lasgargolasdealtea.com/

 

 

 

Pin It on Pinterest