Select Page

La Regidoria de Cultura va reprendre el festival després de dos anys d’absència

Altea va tornar a comptar amb el seu festival de música dedicat al compositor alemany Beethoven. El Beethoven Fest, que va nàixer en 2020, coincidint amb el 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, va tornar després de l’aturada de la pandèmia. El passat 29 de maig va finalitzar la seua segona edició, en la qual ha destacat la qualitat musical dels músics que han participat i que va estar composta per tres concerts, que van tindre lloc els diumenges 15, 22 i 29 de maig en el Centre Cultural d’Altea la Vella.

En paraules d’Aurora Serrat, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea: “amb esta segona edició del Beethoven Fest es pretén consolidar este festival de música clàssica. La seua primera edició va tindre lloc en 2020 coincidint amb el 250 aniversari del compositor, i en 2021 va haver de ser cancel·lat a causa de la situació de la covid-19”. Des de la regidoria “s’impulsa i aposta per oferir al ciutadà i els visitants de la localitat una programació de música clàssica de qualitat, a més de potenciar un dels valors que disposa la localitat d’Altea, els seus músics professionals”, va finalitzar Aurora Serrat.

Els concerts del festival van ser interpretats per agrupacions de diferents formats instrumentals. El cicle va començar amb el concert del 15 de maig titulat “Vientos Clásicos”, constituït amb obres de mestres de la música com Mozart i Beethoven. Interpretat per un sextet de vent de la Sinfonietta Altea. En la segona audició, 22 de maig, el quartet de corda Lucetum, va representar el programa aPärt from Beethoven. I el festival es va clausurar, el diumenge 29, amb el concert “Beethoven: la puerta del romanticismo”. Per part del duo format pels músics alteans Anna Alvado, flauta, i Luis Alvado, piano.

Marcos Ivorra Schuler, director del Beethoven Fest d’Altea, es va mostrar molt satisfet amb el desenvolupament del festival, l’acolliment per part del públic i per la qualitat musical dels concerts, i va comentar: “en breu es començarà a treballar en l’edició del 2023, per a la qual, ja hi ha més de 20 propostes damunt de la taula”.

“Gràcies a la Regidoria de Cultura, ja que sense la seua inestimable col·laboració i predisposició seria impensable dur a terme el Beethoven Fest, el qual posa en valor a la música clàssica a través de la realització de concerts de música de cambra” va finalitzar director del Beethoven Fest d’Altea, Marcos Ivorra.

Pin It on Pinterest