Select Page

Els dies 2, 3 i 4 de juny tindrà lloc a Altea la V Nit de l’Art. Així ho ha anunciat l’edil de Cultura, Aurora Serrat, que juntament amb la coordinadora de l’esdeveniment, Isabel Martínez, ha donat a conèixer els detalls d’una edició completa.

Segons les dades aportades per la responsable municipal de Cultura, “esta edició ve carregada d’activitats. Són moltes les propostes que es van rebre per participar i el jurat no ho ha tingut gens fàcil, a més que són molts els tallers d’artistes que es visitaran i diversos els tallers que es faran per als més xicotets”.

Quant a novetats, Serrat ha explicat que “la Nit de l’Art de Castelló i la Nit de l’Art d’Altea s’han agermanat, de manera que divendres passat una performance del col·lectiu “Nodos” va estar present a Castelló i tindrem a Altea, divendres 3, un projecte de la Nit de l’Art de Castelló consistent en una exposició de l’artista Puntax a Palau Altea”.

Aurora Serrat ha recordat que a la programació completa de la Nit de l’Art es pot trobar a www.alteacultural.com/nitdelart  i ha convidat la ciutadania d’Altea i Comarca a gaudir d’este projecte cultural que impregna les nits d’art i cultura creant un ambient màgic als carrers d’Altea”.

Per la seua banda, Isabel Martínez Lloret de Salmaia Events, coordinadora del projecte ha detallat la programació de la Nit de l’Art 2022.

“Este any la Nit de l’Art ve carregada i tenim més de 18 activitats i des de l’organització estem molt contents perquè hi ha noves incorporacions, nous tallers d’artistes establerts a Altea, de manera que la ruta guiada de divendres serà llarga i molt bonica”. Ha comentat Martínez, qui ha donat a conèixer la programació que inclou els tres dies de la iniciativa. Dijous dia 2 inicia la programació amb la proposta de la Càtedra Anetta Nicoli, a l’Àgora de la facultat amb una performance de poesia i després es girarà visita a la casa-taller d’Emili Ramón i a les 21:00h inauguració d’una exposició a l’hotel GH la Marina.

Divendres, donarà inici l’activitat a la vesprada amb la ruta guiada pels diferents tallers d’artistes, la participació dels quals s’ha d’inscriure amb anterioritat enviant un mail a nitdelartaltea@gmail.com  i una vegada concloga aquesta, a Palau Altea es gaudirà de la primera de les instal·lacions, de les 5 propostes a concurs que s’han seleccionat entre les 25 rebudes. I s’inaugurarà l’exposició procedent de Castelló.

Dissabte al matí es faran 3 visites a tallers d’artistes alteans, fora de la ruta del Poble Antic. Alhora, tindrà lloc l’activitat per a menuts, per a la qual també cal inscriure’s amb anterioritat. “Este any tindrem un taller anomenat “Laboratori de colors” que es realitzarà a la Casa de Cultura. És gratuït, però les places són limitades”, ha especificat Martínez.

I dissabte a la nit es mostraran tots els projectes que entren a concurs i a la Plaça de l’Església hi haurà performances, instal·lacions i vidi creacions, repartits pels principals atractius del Nucli Antic. En esta ruta es durà a terme una activitat del Vicerectorat de Cultura de la UMH amb una instal·lació.

“La qualitat de la nit ha anat creixent, els artistes seleccionats procedeixen de diferents llocs i estem molt contents de veure que cada any la Nit de l’Art es va consolidant”; ha conclòs Isabel Martínez.

Pin It on Pinterest