Select Page

La posada en marxa dels Plans de Sostenibilitat Turística d’Altea és una realitat. Després de la formalització del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, Turisme Comunitat Valenciana i la Secretaria d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a la fi de 2021, l’any ha començat amb la recepció de la primera part de la inversió: 1.322,166,58€ de la Secretaria d’Estat.

Tal com s’estipulava en el conveni, els Plans de Sostenibilitat Turística suposaran una inversió de quasi 4 milions d’euros que seràn sufragats a parts iguals per les tres entitats implicades. El primer pagament li corresponia al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i ja s’ha fet efectiu.

L’Ajuntament començarà en breu amb els treballs d’aquest important projecte que consolidarà a Altea com un destí sostenible i intel·ligent. El primer pas serà la creació de la comissió de seguiment i la licitació de l’oficina de gestió per a donar forma a tots els projectes que s’inclouen dins dels Plans de Sostenibilitat.

Les diferents actuacions que es desenvoluparan al llarg dels pròxims anys seguiran cinc línies estratègiques: ‘Mobilitat Urbana Sostenible’, ‘Digitalització de la Sostenibilitat mediambiental’, ‘Resiliència i Seguretat’, ‘Màrqueting i intel·ligència del destí’ i ‘Diversificació del producte turístic. Ciclisme i Cultura. Màrqueting i intel·ligència del destí’.

“Tal com es va anunciar ja estem treballant en els Plans de Sostenibilitat Turística i el cobrament de la primera part de la subvenció era imprescindible per a això. Aquest projecte és molt important per a la localitat perquè la col·locarà a l’avantguarda a nivell turístic”, ha comentat Xelo González, regidora de Turisme.

Pin It on Pinterest