Select Page

La regidora de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós, ha rebut als sis joves estudiants de l’IES Bellaguarda que formen part del projecte europeu ECO.NNECTIONS que tindrà lloc a Viana Do Castelo, Portugal, a través del programa ERASMUS+ del 26 d’abril al 6 de maig. Un projecte europeu de sensibilització d’hàbits saludables i sostenibilitat al costat d’estudiants d’altres països.

Els participants són Francisco Orozco, com a líder de projecte, i Paloma Alfonso, Ángel Lapaz, Rubén Llopis, Olga Muñoz García i Jamie Fitzgerald, que estaran acompanyats pel professor Ximo Pastor. Els alteans es reuniran amb 35 joves de països com Itàlia, França, Portugal i Líban per a desenvolupar aquest projecte dirigit per l’Associació AJD portuguesa i el principal objectiu de la qual és sensibilitzar als joves sobre el benefici dels hàbits saludables, la importància de la sostenibilitat ambiental i el paper fonamental de la joventut en l’accés a la informació sobre alimentació i eines i metodologies digitals en un món tan globalitzat.

El projecte pretén fomentar la sostenibilitat ambiental i els hàbits saludables. En formar part d’una mobilitat internacional d’aprenentatge, els joves augmentaran el seu sentiment de pertinença a una comunitat més àmplia i comprendran el seu paper en la construcció d’un entorn més integrador. Aquests programes de mobilitat s’emmarquen dins del programa Erasmus + que es gestiona des de l’oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, com a socis dels diferents projectes aprovats.

“Estem molt satisfetes del treball que estem desenvolupant des dels inicis de la nostra oficina, ja que són molts els projectes que des de la Comissió Europea estan aprovant. És una oportunitat que des de l’Ajuntament d’Altea brindem a la nostra joventut per a poder gaudir d’aquestes experiències totalment gratuïtes per a ells, però que recordem que tenen un pressupost de 3.000 € per participant”, ha comentat la regidora de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós.

En el que va d’enguany, s’ha realitzat ja sis mobilitats per a joves que han participat en aquests projectes on a través de l’educació no formal, treballen diferents temàtiques. “Anime a la joventut a informar-se a través de les nostres xarxes per a veure totes les mobilitats que aniran sorgint. És una gran oportunitat per a ells, una generació que somia i fa, perquè en això consisteix el programa Erasmus”, ha conclòs l’edil de Projectes Europeus, Maria. A. Laviós.

Pin It on Pinterest