Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha sigut triat pel Govern central i la Generalitat Valenciana per a impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí. En concret, el pla en la localitat comptarà amb una inversió total de 3.966.499,76, que seran finançats a tres parts iguals i durant tres anys entre la Secretaria d’Estat de Turisme, l’Ajuntament i la Generalitat. Així, cada administració destinarà 1.322.166,59 anuals per a impulsar aquest projecte.

En el matí del dimecres se celebrava la Conferència Sectorial de Turisme, on participaven la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. En aquesta trobada de coordinació entre l’Estat i les administracions autonòmiques en matèria turística s’aprovava l’Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destí, que tenen com a objectiu millorar la competitivitat dels destins a través de la col·laboració de les tres administracions.

Francesc Colomer ha explicat durant la Conferència Sectorial de Turisme que “el Govern central ha anunciat l’aprovació de dos Plans de Sostenibilitat Turística en la Comunitat Valenciana, a Peníscola i Altea”. Aquests plans se sumen als aprovats l’any passat a Gandia i Benidorm. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Xelo González, ha mostrat la satisfacció de l’Ajuntament perquè “el govern central haja apostat per Altea. Ens enorgulleix saber que hem competit amb més de 300 municipis i que només dos de la Comunitat Valenciana han sigut els triats”.

Respecte a les actuacions que es duran a terme dins d’aquest Pla, el primer edil, Jaume Llinares, ha destacat que els projectes principals són la sensorització i senyalització intel·ligent dels aparcaments, la conversió en zona de vianants del carrer Pont de Montcau, la sensorització de la recollida de residus sòlids urbans, la telegestió del subministrament d’aigua, la instal·lació d’una xarxa elèctrica intel·ligent, el control de l’aforament de les platges i el barri antic, la sensorització de rutes ciclistes, la il·luminació creativa de la cúpula de l’església de Nostra Senyora del Consol, un sistema de control i detecció d’incendis i altres tecnologies com a aplicacions d’aparcaments, atenció turística, un pla de màrqueting, així com una plataforma d’indicadors per a la pràctica del ciclisme, entre altres projectes. “Per a nosaltres és un projecte il·lusionant i ens ompli d’orgull que Altea es veja afavorida amb aquestes inversions”, afig.

Finalment, González ha agraït a Turisme Comunitat Valenciana la seua col·laboració i lliurament per a “fer que aquest projecte siga una realitat”. Així com a l’empresa SIEN Consulting “per la redacció del projecte”.

Pin It on Pinterest