Select Page

Del 20 de desembre al 20 de gener es poden votar les tres propostes que la ciutadania considere prioritàries.

Dilluns passat es reunia el Consell Municipal de Participació per triar els 10 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2021 del total de 45 presentats. D’entre estes deu propostes, la ciutadania triarà els tres que considere prioritaris per ser executats. Així ho ha informat l’edil de Participació Ciutadana, Maria, A. Laviós.

Com ha recordat Laviós, “abans que el Consell Municipal de Participació esculla els 10 finalistes, els tècnics de l’Ajuntament revisen totes les propostes presentades per veure quines són realitzables i quines no i les que passen este filtre tècnic són les que el Consell vota” .

“Les 10 propostes finalistes seran presentades pels seus autors a través de les xarxes socials del Consistori i des del proper dilluns 20 de desembre i fins al 20 de gener, els alteans i alteanes majors de 16 anys i empadronats al municipi podran votar com a prioritàries. D’esta votació eixiran els 3 projectes més valorats per la ciutadania per considerar-los prioritaris”; ha explicat la responsable municipal de Participació Ciutadana.

La votació es podrà materialitzar a través del web www.alteaparticipa.es  o també de forma presencial a la Casa de Cultura o Administració Extensiva d’Altea la Vella; així com en els punts que l’àrea de Participació habilitarà a la campanya de difusió que realitzarà a peu de carrer.

“A l’hora de votar es donarà més puntuació al primer projecte elegit i després al segon i tercer, respectivament”; ha apuntat la regidora, que ha revelat quines han estat les 10 propostes finalistes.

“Estudi i projecte de l’ampliació i millora de les voreres”, l’objectiu del qual és millorar l’accessibilitat de les voreres en algunes zones del municipi com el Carrer Alfàs del Pí, el País Valencià o el Carrer Convent; “Millora pàrquing camí Algar”, que proposa una millora de l’espai que existeix com a aparcament a la zona del Camí de l’Algar, davant de la ciutat esportiva; “Aula estudio 24 hores”, consistent en l’habilitació d’un espai per a la realització d’una aula estudi 24 hores on els estudiants puguen acudir, sobretot en època d’exàmens, i es puga utilitzar cada dia; “Aparcament a Altea la Vella”, la pretensió del qual és la d’augmentar les places d’aparcament a Altea la Vella per donar millor servei; “Condicionament parcs infantils amb més llum i ombra”, que proposa millorar la il·luminació dels parcs infantils i la possibilitat de col·locar arbres o algun mecanisme per fer ombra; Parc Calistènia, creació d’un parc de Calistènia a la localitat perquè els joves puguen realitzar activitat física a l’aire lliure de forma saludable sense cost; fem Altea més inclusiva amb accessibilitat cognitiva, amb l’eliminació de barreres de comunicació i facilitar l’accessibilitat cognitiva. Pictografiar amb ARASAAC els llocs més importants i fer campanyes de divulgació per fer del nostre municipi pioner; “Retenció de plàstics generats al carrer”, mitjançant la instal·lació de retenidors metàl·lics a les clavegueres dels vials; Centre Juvenil Altea la Vella, amb la utilització de l’antiga cafeteria del Centre Cultural com a centre i espai de reunió dels joves, gestionat per una persona jove; “Parc Agility per a gossos”, millora de la il·luminació i els serveis del parc per a gossos i convertir-lo en un parc agility.

Per concloure, Maria A. Laviós anima la ciutadania d’Altea a participar en esta votació, “ja que és una bona manera que els que gestionem les arques municipals coneguem les inquietuds i les prioritats dels habitants del nostre poble”.

 

Pin It on Pinterest