Select Page

L’Ajuntament d’Altea, en sessió plenària extraordinària, ha aprovat personar-se com a possible comprador dels terrenys i instal·lacions de la Cooperativa Agrícola local. El punt únic del plenari ha sigut aprovat amb els vots a favor dels partits de l’Equip de Govern Compromís-PSOE.

El regidor d’Infraestructures i portaveu del govern, Diego Zaragozí, ha defés que un dels principals motius de portar a terme esta acció és “evitar que els terrenys acaben en mans d’especuladors”. El regidor ha explicat que, entre altres usos, el terreny pot anar destinat a unes noves instal·lacions de l’Empresa Pública o el cementeri municipal. A més a més, ha declarat que “el sector agrícola no és només un sector econòmic a Altea, de fet, és molt més important el seu impacte paisatgístic, social o mediambiental. Crec que, si l’Ajuntament disposa d’estes instal·lacions, pot fer que els agricultors mantinguen els seus camps cuidats, en benefici del nostre paisatge i la salut del nostre terme”.

En paraules de l’Alcalde, Jaume Llinares, “seria socialment injust que, amb un esforç grandíssim que han fet els cooperativistes, ara, eixos terrenys que pertanyien als llauradors d’Altea acaben en mans d’alguna empresa que pretenga especular en sòl del nostre poble. Un sòl tan important que permetrà desenvolupar una part de les dotacions que el nostre poble necessita en unes condicions d’oportunitat”. El primer edil alteà ha comparat la situació que travessa la cooperativa amb el procés de suspensió de pagament que l’entitat EMAÚS va patir en el seu moment i que, gràcies a les negociacions de l’Ajuntament, han pogut seguir prestant-se els serveis socials que desenvolupava esta.

Zaragozí ha insistit en el fet que “el punt proposat és un inici per a l’autorització de l’entrada en negociacions i que, després, cada assumpte que es puga acordar es portarà a plenari”.

Pin It on Pinterest