Select Page

Al matí de hui, la Corporació Municipal, encapçalada per l’Alcalde, Jaume Llinares, ha visitat les instal·lacions de la que era la Cooperativa Agrícola i que han passat a ser patrimoni alteà. Així ho ha confirmat el primer edil, que ha revelat que l’operació es formalitzava dimecres passat.

“Hem fet una visita, crec que necessària, perquè tota la Corporació conega les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Dimecres es va formalitzar a la notària l’adquisició dels terrenys i les instal·lacions de la mateixa per part de l’Ajuntament; després del concurs de creditors que hi ha hagut i ha finalitzat amb l’adjudicació a l’Ajuntament d’Altea”; ha explicat l´alcalde.

“Amb esta visita hem pogut veure les possibilitats que té i quin pot ser el futur”; ha puntualitzat Llinares, que ha detallat el procediment que se seguirà per donar ús a les instal·lacions i que “passa pel trasllat de l’Empresa Pública Municipal a la nau gran de la Cooperativa. Al mateix temps anar donant pas a totes les expectatives que s’obrin amb esta adquisició com és tirar endavant el dotacional del Pla Parcial Expo Altea amb la instal·lació de l’Eco Parc, del Cementeri i del Tanatori i creiem que això es pot impulsar amb gestió directa per part de l’Ajuntament”.

Jaume Llinares ha parlat de la importància i les possibilitats que obri el desenvolupament d’Expo Altea per al futur del municipi, com l’establiment de noves empreses, potenciar que els nous emprenedors es queden a Altea i es puguen instal·lar en este parc empresarial, entre moltes altres mesures que arribaran per beneficiar l’economia local. “Tot això es podrà fer a partir d’ara. Estem esperant l’aprovació definitiva del Pla General, que permetrà el desenvolupament del detallat, incloent Expo Altea i donar resposta a les necessitats del municipi”; ha matisat el primer edil alteà.

Per a l’Alcalde d’Altea la planificació del futur d’estes instal·lacions ha de contemplar també les necessitats del sector agrícola alteà i per això estem treballant en un conveni amb l’associació d’agricultors d’Altea per poder donar ús a una part de les instal·lacions en benefici d’este sector. Un conveni que ha de tenir els informes favorables tècnics i jurídics per poder facilitar les properes campanyes agrícoles en una part de les instal·lacions. Este és un camp ampli de treball que recollirà el conveni i que abasta des de formació, foment de l’agricultura, participació de l’Ajuntament en campanyes, creació d’un museu etnològic a l’antiga almàssera, entre d’altres actuacions”.

En paraules de l’Alcalde, “s’obren moltes portes i ara estem en el procés de planificar i estudiar entre tots quin és el millor ús que es pot fer a estes instal·lacions i a partir d’ara anar fent passos per plasmar les idees i traslladar-les a la realitat gràcies a l’adquisició d’estos terrenys”.

Jaume Llinares ha acabat la visita expressant un desig; “el meu desig seria que la Cooperativa estigués sanejada i funcionant, però el concurs de creditors ha anat com ha anat i les possibilitats de viabilitat de la Cooperativa eren inexistents i crec que ha conclòs de la manera més satisfactòria per a la majoria de la població d’Altea . Que els terrenys siguen públics, i ara els polítics i els ciutadans decidiran el futur d’estes instal·lacions”.

Pin It on Pinterest