Select Page

L’Ajuntament d’Altea s’ha adjudicat definitivament els terrenys que van ser propietat de la Cooperativa Agrícola. Culmina així un procés que es va iniciar formalment al setembre de 2021, quan en un ple extraordinari, amb els únics vots a favor de l’equip de govern, es va facultar a l’alcalde a iniciar negociacions amb l’administrador concursal per a la compra dels terrenys.

Uns mesos més tard, al febrer d’enguany, l’Ajuntament va adquirir el deute hipotecari de 1,6 milions d’Euros que la Cooperativa Agrícola tenia amb Caixaltea. Amb aquest pas, l’Ajuntament no sols es posicionava com a creditor privilegiat en el concurs, sinó que es postulava com el principal candidat a adjudicar-se les propietats i no deixava cap dubte sobre les seues intencions ni sobre la seua determinació per dur-les a terme.

Des que es va tindre notícia del concurs de creditors de l’Agrícola, l’alcalde i el seu equip de govern han manifestat en reiterades ocasions que, pese al lamentable origen de tot aquest assumpte, es presentava una oportunitat única de dotar a Altea d’una zona amb una versatilitat extraordinària. El regidor d’infraestructures i portaveu de Compromís, Diego Zaragozí, incidia en “la importància estratègica per la seua situació geogràfica, ideal per a situar i connectar infraestructures bàsiques que seran necessàries en el curt i mitjà termini. a més de possibilitar el desenvolupament d’un parc tecnològic que encaix amb el model sostenible de poble que ja està en marxa”

Un altre aspecte important destacat per l’equip de govern és que l’adquisició dels terrenys i de les instal·lacions permetrà a l’Ajuntament, en la mesura que siga possible i raonable, intervindre en la recuperació de l’activitat agrícola que tant es va veure afectada amb la fallida de la Cooperativa.

Per la seua part Miguel de la Hoz, portaveu socialista manifestava: “ara amb aquesta operació Altea adquireix els terrenys de l’antiga cooperativa podent així augmentar el patrimoni municipal perquè la cuitadania puga fer ús i gaudi d’aquesta zona.

Ara, amb l’adjudicació definitiva, l’Ajuntament veu complit el seu objectiu: la gestió de la zona serà pública, sense més consideracions que les que marque l’interés general. Com ha assenyalat en més d’una ocasió l’alcalde Jaume Llinares, “a la prevalença de l’interés general cal afegir que la gestió pública, en estar desproveïda d’aqueix component especulatiu que ha paralitzat tantes actuacions en aquest municipi, facilitarà la viabilitat del futur desenvolupament de la zona.”

El cost total de l’operació per a les arques públiques ha sigut de 2,2 milions d’Euros. Una operació que ha sigut qualificada per diversos membres de l’equip de govern com “la inversió més il·lusionant i de major projecció que s’haja pogut fer des d’aquest Ajuntament.”

 

Pin It on Pinterest