Select Page

L’Ajuntament obté el crèdit dels terrenys de la Cooperativa en els quals es desenvoluparà ‘Expo Altea’

L’Ajuntament d’Altea va signar ahir la compra del crèdit dels immobles de la Cooperativa Agrícola a l’entitat bancària Caixaltea. L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va remarcar que “la finalitat de la compra del préstec és facilitar que els objectius que es van marcar en ‘Expo Altea’ es complisquen, no seria bo per a Altea que les instal·lacions fruit de l’esforç dels nostres cooperativistes agrícoles, acabi en mans de possibles especuladors que distorsionen el futur de la zona, el nostre deure és intentar que aquestes propietats queden servint als interessos públics, representats per l’Ajuntament”.

La compra d’aquest crèdit, amb un import d’1.623.469,99 euros, es produeix després de ser aprovada l’autorització en sessió plenària extraordinària el mes de setembre per a permetre que el Consistori es posicionara com a comprador.

En la mateixa línia es va manifestar el president l’entitat Caixaltea, Jose Miguel Cortés, “Hem optat per la venda perquè creiem que la finca de l’antiga cooperativa ha de passar a mans públiques”.

El primer edil va agrair a Caixaltea la col·laboració i les facilitats en l’operació.

D’altra banda, va explicar que el terreny servirà per a desenvolupar la zona ‘Expo Altea’ i establir allí el nou cementeri municipal i tanatori, desplaçar les indústries molestes del nucli urbà, la implantació de noves empreses i ajudar als emprenedors, la instal·lació de l’ecoparc, permetre que l’Empresa Publica puga desplaçar les seues instal·lacions i també ajudar al sector agrícola d’Altea per a impulsar la seua estabilitat i creixement.

L’alcalde va remarcar que “la gestió directa del pla és la millorar fórmula per a obtindre els objectius marcats i fer-los viables. Gràcies a la compra del crèdit millorem la nostra posició de cara a adquirir els immobles en el concurs de creditors i poder assumir la futura gestió del pla”.

A més, es va mostrar complagut i va felicitar l’agrupació d’agricultors d’Altea per haver trobat alternatives per a poder treballar la campanya de nispro d’enguany.

 

Pin It on Pinterest