Select Page

L’Ajuntament reubica l’Almazara Municipal per donar resposta a la temporada de l’oliva.

 L’Almàssera Municipal torna a donar servei a les antigues dependències de la Cooperativa Agrícola, segons ha anunciat l’edil d’Agricultura i Medi Ambient, Jose Orozco; qui ha explicat que “gràcies a l’adquisició que l’Ajuntament ha fet dels terrenys i instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, es dóna la possibilitat que l’Almàssera, que sempre ha sigut municipal, torne a la ubicació on donava servei al passat” .

Com ha recordat Orozco, “des de fa gairebé una dècada, l’Ajuntament d’Altea ha donat resposta als xicotets propietaris i agricultors que tenint camps d’oliveres no tenien la producció mínima per poder produir oli d’oliva a les almàsseres de la província o no els era rendible per les despeses de transport i de la mòlta en trulls situats a quilòmetres de distància. Una qüestió que el Consistori va resoldre el 2011 adquirint un molí d’oli que permetés processar l’oliva i l’explotació que va ser conveniada amb la Cooperativa Agrícola”.

“A la campanya de l’any passat es va haver de traslladar l’almàssera a un local diferent que reunís les condicions apropiades, ja que la situació concursal de les instal·lacions de la Cooperativa no va permetre que continuara en actiu en estes infraestructures. Esta temporada, a causa de l’adquisició per part de l’Ajuntament dels terrenys i les instal·lacions de l’antiga Cooperativa, el trull tornarà a estar operatiu a la ubicació de sempre”; ha detallat el responsable municipal d’Agricultura.

Jose Orozco ha apuntat que “després de les gestions administratives referents al concurs, des de divendres passat s’està treballant per adequar novament les instal·lacions, amb totes les exigències sanitàries que la llei requereix, i en breu es procedirà a anunciar l’obertura de l’Almàssera Municipal que esperem que siga a partir de dilluns 10 d’octubre, si no poguérem abans”.

El telèfon al qual heu de sol·licitar cita per elaborar l’oli és el 966 97 84 57. Un oli que cada productor pot obtenir de seua pròpia collita sense necessitat de barrejar-lo amb la d’un altre productor.

L’Almàssera Municipal, a més de donar servei als petits productors d’oli, fomenta la recuperació de petites parcel·les d’oliverars de propietaris no professionals per a l’autoconsum, beneficiant així el camp d’Altea pel que animo tots els agricultors i ciutadans a utilitzar un servei que no deixa de ser seu”; ha conclòs Jose Orozco, edil d’Agricultura i Medi Ambient.

 

 

Pin It on Pinterest