Select Page

Fins al 31 de maig es poden sol·licitar les ajudes que podran ser de fins a 12.000 euros. 

El regidor d’Urbanisme, Jose Orozco, ha informat sobre les ajudes per a la millora de les condicions de l’interior dels habitatges a la Comunitat Valenciana, Pla Renhata, que convoca la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Com ha indicat l’edil de l’àrea “les ajudes Renhata 2021 inclouen la reforma de les cambres humides, com cuina, banys, lavabos o safareigs. També inclouen l’adaptació dels habitatges per facilitar l’ús per persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda a través de l’ampliació d’espais de circulació, canvi de portes, senyals acústics o lluminosos, etc. El pla cobreix també la instal·lació de sistemes integrats de domòtica, que milloren l’accessibilitat i l’autonomia en l’ús de l’habitatge. Monitorització i control remot de portes i equips electrònics, activació per veu, càmeres per a atenció a dependents i sistemes de detecció i alarma d’incendi”.

Sobre les característiques de la casa, esta ha de ser la residència habitual de la persona que sol·licita l’ajuda i ha de tenir més de 20 anys d’antiguitat, no sent necessari complir esta última condició en el cas d’actuacions d’adaptació de l’habitatge per persones empadronades amb diversitat funcional amb un grau de discapacitat superior al ‘33% o per a persones majors de 70 anys.

Les ajudes subvencionaran els honoraris professionals, un màxim d’un 5% del cost de les obres, taxes i impostos. El pressupost protegible de l’actuació de rehabilitació no serà inferior a 2.000 euros, excepte en actuacions d’adaptació d’habitatges per a persones empadronades amb diversitat funcional amb un grau de discapacitat superior al 33% o majors de 70 anys, ni superior a 12.000 euros, amb independència del pressupost real de les obres que pot ser més gran.

Fins al 31 de maig es poden sol·licitar les ajudes,  ja estiga l’actuació en curs o sense començar. També podran acollir-se obres acabades sempre que s’hagen iniciat amb posterioritat al dia 1 de gener de 2020 i finalitzen amb posterioritat al 20 de juny de l’any 2020.

Els requisits per sol·licitar les ajudes, passen per buscar un tècnic col·laborador que haurà de donar-se d’alta. La sol·licitud es realitza telemàticament a www.habitatge.gva.es

Per a qualsevol dubte s’ha habilitat el correu electrònic: ajudesrehabilitacio@gva.es o es pot telefonar als números de telèfon disposats per a cada província: 965.936.775 (Alacant).

Finalment, Jose Orozco ha animat a que tècnics i totes les persones que ho necessiten s’interessen per sol·licitar estes ajudes. I ha assenyalat que ”des de l’Ajuntament d’Altea apostem per este tipus d’iniciatives, que ajuden a la reactivació econòmica i milloren les condicions de vida de la ciutadania”.

Més informació a http://habitatge.gva.es/es/web/arquitectura/ajudes-pla-renhata

Pin It on Pinterest