Select Page

Imma Orozco presenta l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

La secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco, ha visitat hui la localitat d’Altea per a mantindre una reunió de treball amb l’alcalde, Jaume Llinares, els portaveus Diego Zaragozí i Miguel de la Hoz, i el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco. Imma Orozco ha estat acompanyada del director gerent de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, Manuel Civera qui ha presentat als edils aquest ens autònom de la Generalitat.

La reunió s’ha centrat en la problemàtica dels habitatges en sòls no urbanitzables. Orozco ha explicat als assistents a la reunió les funcions de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori que s’ha posat en marxa enguany i que principalment assumeix les competències en matèria de disciplina urbanística d’aquells llocs que les vulguen delegar.

L’alcalde ha agraït la visita de la seua paisana i ha posat de manifest la importància d’aquesta agència: “era molt necessària la creació de l’agència i la redacció de la llei de minimització d’impacte ambiental, són fonamentals per a canviar el que ens està passant des de fa ja dècades, que és la proliferació fora d’ordenació, en el sòl no urbanitzable, d’habitatges. Una cosa molt comuna en tot el territori valencià”, ha comentat Jaume Llinares, alcalde d’Altea.

Les competències de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori són estrictament en sòl no urbanitzable i per a aquelles construccions realitzades després de 2014. “Volem fer un punt d’inflexió en la concepció que la ciutadania té del territori i en la gestió que s’ha fet per part de les administracions locals. Volem ajudar als municipis, portant aquesta gestió, i conscienciar a la ciutadania de la necessitat de respectar la normativa urbanística, que està fonamentada en criteris tècnics i mediambientals”, ha concretat la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.

“Estem treballant per a ajudar als ajuntaments, tant els adherits com no. La nostra agència està creada per a ajudar en la disciplina urbanística, que és un problema que tenim en tot l’estat espanyol. Ja hi ha més agències en altres comunitats autònomes amb una experiència positiva com a Galícia o a les Illes Balears. La custòdia en el territori en totes les seues proteccions és molt important, ha comentat Manuel Civera Salvador, director de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori.

“Hi ha dues qüestions que em preocupen molt, una és la legalitat urbanística i l’altra és la contaminació que generen els habitatges il·legals. La quantitat de cases de camp que són ara habitatges habituals han generat milers de fosses sèptiques sense control, que contamina el nostre sòl. Això és una cosa que preocupa molt a l’Ajuntament i per això estudiarem les funcions d’aquesta Agència que ens permeten delegar part de les qüestions urbanístiques. Evitar aquesta contaminació és una de les nostres prioritats i comptar amb la nova llei i l’Agència que controle les infraccions és una opció que estem valorant”, ha finalitzat l’alcalde, Jaume Llinares.

SONY DSC

Pin It on Pinterest