Select Page

La regidora de Participació Ciutadana, Mari Laviós, ha anunciat la posada en marxa de la quarta edició dels pressupostos participatius, ‘Altea participa’. La ciutadania podrà fer arribar les seues propostes emplenant el formulari online que podran trobar en la web de www.alteaparticipa.es; enviar els seus dades i proposta al mail de participacio@altea.es; o mitjançant registre d’entrada, fins al 10 de gener.

Tal com ha explicat l’edil, “el pressupost d’esta campanya, amb la qual la ciutadania decideix directament part de les inversions municipals, ascendeix a 120.000 euros”. Tant associacions, com a particulars, xiquets i xiquetes, poden presentar les seues propostes, havent de ser el més concretes possible per al seu estudi per part dels tècnics. Com en anteriors edicions, es durà a terme una campanya informativa per a donar a conèixer esta iniciativa.

En la presentació d’esta quarta edició, la regidora ha informat del calendari d’estes pressupostos, que serà el següent:

De l’11 al 16 de gener serà el període d’avaluació de totes les propostes presentades. Els tècnics avaluaran els projectes per a determinar el pressupost i la seua viabilitat.

El 21 de gener el Consell de Participació decidirà els deu projectes que eixiran a votació. L’edil ha puntualitzat que “per a votar els pressupostos, és necessari ser major de 16 anys i estar empadronat a Altea, d’acord amb el padró de data de 31 de desembre”.

Del 25 al 31 de gener tindrà lloc la campanya per a donar a conèixer els diferents projectes, els quals s’exposaran i explicaran per part de la persona o associació que l’haja presentada i que seran objecte de votació. En un acte públic que tindrà lloc el 25 de gener a la Casa de Cultura, s’informarà del període i llocs per a votar, així com els possibles dubtes que puguen sorgir.

Finalment, la votació tindrà lloc de l’1 al 14 de febrer. Mari Laviós ha destacat que es podrà votar telemàticament o mitjançant els punts habilitats per a la votació presencial. L’edil ha animat a la ciutadania “a fer seua esta campanya presentant les seues propostes, amb l’objectiu que entre totes i tots fem d’Altea el municipi que volem i que cada edició siguen més les propostes presentades”.

La regidora de Participació Ciutadana ha volgut recordar els projectes guanyadors de les anteriors campanyes. En la primera edició, la proposta guanyadora i més votada va ser l’obertura del Carreró del Forn de la Viuda, “un projecte que a la seua finalització va suposar la unió del nucli urbà amb el poble antic mitjançant la connexió dels carrers Filharmònica i Empedrat”, assenyalava. L’any passat, en la segona edició, la proposta amb més vots va ser la millora de l’accés al Poliesportiu i el Camí de l’Algar, i finalment, en la tercera edició, s’ha realitzat la millora del Barri de Cap Blanch i l’escultura ‘Amb el Nom d’Altea’, segon i tercer projecte més votats. “Estem a l’espera de poder començar amb el projecte guanyador, el de Pont de Moncau, proposta que s’ha vist ampliada i millorada i que esperem que en breu comence la seua execució”, anunciava.

Tota la informació relativa als pressupostos participatius es pot consultar en la pàgina web de www.alteaparticipa.es.

Pin It on Pinterest