Select Page

El divendres a la vesprada donava inici, a la Casa de Cultura d’Altea, la primera edició del Festival Sèries Nostrum i en l’estrena de la qual es rendia tribut a un dels millors creadors de la televisió: Narcís Ibáñez Serrador. A més, quedava inaugurada l’exposició ‘Una vida fuera de serie’, en homenatge a la seua trajectòria. El guardó era recollit pel seu fill Alejandro Ibáñez.

En l’acte inaugural eren presents Jaume Llinares, alcalde d’Altea; Herick Campos, director general de Turisme (Invat·tur); Pere Barber, regidor de Film Office Altea; Aurora Serrat, regidora de Cultura; Tatiana Sentamans, vicerectora de Cultura en la UMH; i Carlos José Navas, director del Festival Internacional Sèries Nostrum. A més dels actors del llargmetratge ‘Urubú’ d’Alejandro Ibáñez, Carlos Urrutia, Clarice Alves i Pepe Carabias.

Jaume Llinares es mostrava entusiasmat, “és un honor veure com este projecte a la fi veu la llum. Ja érem Capital Cultural de la Comunitat Valenciana, amb Sèries Nostrum ens convertirem en la capital de les sèries. Si abans les sèries ja reclamaven el seu espai com a Cultura, després de tot el viscut enguany, en el qual el seu protagonisme ha augmentat en les llars, no ens queda més que enaltir la seua labor durant estos difícils mesos”. Finalment, l’Alcalde, agraïa el treball dut a terme des de l’organització del Festival i des de les regidories de Cultura i Film Office Altea, “sou els vertaders protagonistes de hui, per tot el treball realitzat i perquè estiguem d’estrena. Des de l’Ajuntament d’Altea continuarem treballant per a fomentar la Cultura i donar suport a l’emprenedoria en este àmbit”.

En esta ocasió, el festival ha optat per un format híbrid per a la seua celebració, combinant la faceta presencial i online, per a oferir totes les garanties en matèria de salut. En la pàgina web del Festival Sèries Nostrum es poden consultar totes les activitats presencials, que es desenvoluparan en el Centre Social d’Altea, entre les quals destaquen trobades, taules redones i projeccions. El dissabte s’estrenava el cicle ‘Per a no dormir’ i continua durant tota la setmana amb el desenvolupament de ‘Produint sèries’, ‘Sèries i Turisme’ i ‘Creadores’, fins al 29 de novembre.

L’acte de clausura està previst per a dissabte que ve, 28 de novembre, en el qual es durà a terme el lliurament dels altres tres guardons, per a les sèries ‘Al Salir de Clase’, ‘El Último Show’ i ‘#Luimelia’, que recolliran l’estatueta creada per a Sèries Nostrum, per Susana Guerrero; artista visual i professora i investigadora en la carrera de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández.

El diumenge 29 de novembre, en la Plaça Mestre la Música, els més xicotets de la casa també podran gaudir de les sèries assistint a tallers de màscares, marcapáginas i hama beads, o competint amb el ‘Party series TV’ i l’activitat ‘¿Qué serie soy?’. A més, el Centre Social d’Altea, acollirà la projecció de les sèries infantils favorites de Canal Panda.

L’organització del Festival Internacional Series Nostrum és a càrrec de Fuera de Series Producciones i Asociación Series On, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, Invat·tur (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques) i Institut Valenciá de Cultura, i el suport de Renfe, Grupo Servidauto, Caixaltea, Bocopa, Hotel Altaia, Crea SGR, Costa Blanca, Universidad Miguel Hernández, Casa Mediterráneo, À Punt, TVE, Mediaset España, AtresPlayer Premium, Aragón TV, Movistar +, AMC, Sundance TV i Canal Panda.

Pin It on Pinterest