Select Page

Des de l’àrea de Participació Ciutadana, encapçalada per Maria A. Laviós, estan portant a terme una iniciativa per les xarxes socials del departament, compartint vídeos explicatius en valencià i castellà sobre informació i recomanacions per conviure de manera segura amb el COVID-19.

La regidora ha explicat que les xarxes socials són un mitjà de comunicació important per continuar informant a tota la ciutadania i “des de Participació Ciutadana hem volgut donar a conèixer la situació en què es troba la nostra sanitat, perquè han sigut moments difícils, i ens agradaria que tots els alteans i alteanes escolten els consells que se’ns donen des de l’Hospital Marina Baixa per seguir tots junts endavant i conviure amb el coronavirus”.

Els vídeos estan gravats per Belén González, infermera i supervisora de l’Hospital Marina Baixa, qui comença amb un especial agraïment a la ciutadania per quedar-se a casa i així aconseguir reduir els contagis. Seguidament, Belén dona una sèrie de consells sanitaris a tindre en compte per intentar evitar els contagis. “És molt important no tocar-nos la cara i sobretot els ulls, hem de llavar-nos les mans amb aigua i sabó i, quan eixim al carrer, no hem de tocar res del mobiliari urbà. Finalment, hem d’evitar el contacte directe amb les persones que no siguen del nostre entorn familiar”.

Belén també tracta el tema de la utilització de les mascaretes en els vídeos, la seua funció i com retirar-les correctament, de la mateixa manera que explica el funcionament dels guants o del gel hidroalcohòlic i la desinfecció de les soles de les sabates a l’entrar a casa. Cal recordar que abans de la gravació del vídeo, l’ús de mascaretes era aconsellable, però des d’ahir, 21 de maig, les mascaretes són d’ús obligatori en espais públics sempre que no es puga mantindre una distància de seguretat interpersonal de dos metres. Per finalitzar, la infermera ha volgut insistir en què “no hem de tindre por al coronavirus, però sí molt de respecte i junts el podem vèncer”.

La regidora ha fet una especial menció i agraïment a Belén González per la seua ajuda, com també ha volgut agrair als alteans i alteanes tots els sacrificis que estan fent i ha recordat que “hem d’aprendre a relacionar-nos d’una forma diferent de la que estem habituats, protegir-nos a nosaltres i als que estimem i, sobretot, ser conscients que el nostre comportament és decisiu per no tornar enrere i anar avançant cap a una nova normalitat”. Els vídeos es poden veure al compte de Facebook d’Altea Participa i al seu Instagram @alteaparticipa.

Pin It on Pinterest