Select Page

El Grup Social ONCE i Altea treballaran a favor de la inclusió.

El Grup Social ONCE ofereix la seua col·laboració a la ciutadania d’Altea. Per això, el Director de l’ONCE a les dos Marines Vicente J. Vázquez, s’ha reunit amb l’alcalde, Diego Zaragozí i la regidora de Benestar Social, Anna Lanuza, a qui ha presentat i compartit diferents vies d’entesa a favor de les persones cegues o amb altres capacitats del municipi.

En esta primera trobada entre les parts, s’han abordat qüestions globals per presentar les diferents vies de col·laboració possibles entre l’ONCE i l’Ajuntament en diferents matèries, com ara accessibilitat, ocupació, conscienciació global i formació.

El responsable de l’ONCE ha comentat diversos temes relacionats amb les persones amb discapacitat, davant els quals l’alcalde ha mostrat receptivitat i exposat igualment disposició per aconseguir l’objectiu de transversalitat en matèria d’accessibilitat a totes les àrees de gestió de l’Ajuntament. A més, s’han tractat els problemes que tenen les persones amb diferents capacitats per obtenir feina.

El Grup Social ONCE considera que els Ajuntaments juguen un paper important en este terreny a causa de la seua proximitat als ciutadans, per la qual cosa posa a disposició de tots ells els recursos de Fundació ONCE i Inserta Ocupació per incloure a la borsa d’ocupació del consistori a persones amb diversitat funcional.

Pel que fa a l’ocupació pública, el representant del Grup Social ONCE ha donat a conèixer als responsables municipals la importància de promocionar la contractació pública responsable, a favor dels Centres Especials d’Ocupació Agència a Benidorm Av. L´Aigüera 13 (local 1) – 03502 Benidorm (Alacant) – Tel. 965 852 698 – correu benidorm@once.es  d’iniciativa social, com és el cas de ILUNION i les empreses del Grup Social ONCE.

En matèria d’accessibilitat, s’han tractat en termes generals les iniciatives que cal considerar quant a la senyalètica, la informació, l’adequació de voreres i la gestió de semàfors acústics, l’adaptació de tallers municipals; si bé s’ha baixat al detall a treballar l’accés inclusiu a la cultura, suggerint abordar accions més concretes per a la propera edició de les festes locals. S’ha promogut la participació activa del Grup Social ONCE a la localitat, posant èmfasi que es compte amb esta entitat el dia a dia de la població, a fi de poder efectuar aportacions prèvies als projectes, igual que propostes de noves accions a dissenyar.

L’Alcalde ha expressat disposició per promoure i col·laborar en tot el possible en la realització de les diferents activitats que ONCE realitze a Altea a fi que es visibilitze el Grup Social ONCE; i igualment s’ha compromès a l’anàlisi del que s’ha tractat en aquesta reunió i a agendar les accions per garantir que es vagen abordant.

Pin It on Pinterest