Select Page

Regidores i tècniques d’Igualtat dels municipis de la Marina Baixa s’han reunit a l’Alfàs del Pi per dissenyar una estratègia comarcal contra la violència masclista, que optimitze els diferents recursos que s’ofereixen a les dones víctimes d’esta violència, així com les campanyes de sensibilització i prevenció per eradicar-les dirigides a la ciutadania.

En esta primera reunió de l’any, el Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa ha volgut destacar la importància que la lluita contra la violència de gènere té per a tots els Ajuntaments i és per això que les regidores d’Igualtat han aprovat per unanimitat iniciar una línia de col·laboració que permeta compartir bones pràctiques en matèria de violència de gènere, per tal de millorar els protocols d’atenció a les víctimes. Per això, està previst que el proper mes de març es convoque una reunió en què es donen cita les regidories d’Igualtat que formen part del Consell Comarcal i les forces i cossos de seguretat de la Comarca, especialment els agents de Policia Local encarregats del SASV (Servei d’Atenció i Seguiment a la Violència) i del sistema VioGen, juntament amb Guàrdia Civil d’Altea, Policia Nacional i l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD).

L’objectiu d’estes reunions serà conèixer la realitat dels municipis en matèria de violència de gènere per tal de millorar la connexió entre els diferents departaments que treballen este tema com ara els agents d’Igualtat, l’assessoria jurídica-psicològica i laboral de Serveis Socials així com a Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

El Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa està format per les regidories d’Igualtat dels municipis d’Altea, Benidorm, l’Alfàs, La Nucia, Polop, Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià i la Mancomunitat de la Marina Baixa. Representants polítiques i tècniques d’Igualtat d’estos municipis es reuneixen mensualment per traçar les línies d’actuació a nivell comarcal en matèria d’igualtat de dones i homes i de prevenció i actuació davant de la violència de gènere.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, Anna Lanuza ha explicat que “amb este tipus d’actuacions els Ajuntaments recordem les víctimes que no estan soles i que la violència que pateixen és responsabilitat de tota la societat. Per tant, és la nostra obligació com a representants públics posar tots els recursos possibles al servei de les dones i de les seues filles i fills”.

 

Pin It on Pinterest