Select Page

Igualtat i Seguretat Ciutadana informen sobre els Punts Violeta i Arco Iris i l’App Alertcops que estaran a disposició de les víctimes de violència en cas de produir-se alguna agressió durant la celebració del Castell de l’Olla.

Les regidories d’Igualtat i Seguretat Ciutadana estan treballant conjuntament per oferir a la població més seguretat i assistència a les possibles víctimes d’agressions sexuals i violència homofòbica que pogueren donar-se el proper dissabte 12 d’agost durant la celebració del Castell de l’Olla. Un Punt Violeta, un altre Arco Iris i l’App Alertcops estaran a disposició de les víctimes o dels que presencien qualsevol agressió per donar-los suport. Així ho han anunciat Anna Lanuza, edil d’Igualtat i Deo Sánchez, regidor de Seguretat Ciutadana.

“Des d’Igualtat i Benestar Social tornarem a ubicar a la Casa Gadea els Punts Violeta i Arco Iris. Són punts d’informació, sensibilització i atenció per aconseguir un espai segur perquè tothom puga gaudir de la festa lliure d’assetjament sexista o acte d’homofòbia”; ha explicat Anna Lanuza, que ha reconegut que “des de l’Ajuntament som molt conscients del problema social que representa la violència masclista i la incidència que esta té als espais de oci; per això posem en marxa estos protocols de prevenció com són estos dos punts que garantisquen els espais segurs”.

Segons els detalls aportats per la responsable municipal d’Igualtat i Benestar Social, els punts entraran en funcionament a les 20.00 h i acabaran la seua activitat a les 03.00 h.

Els Punts Violeta i Arco Iris es treballen de manera coordinada amb els serveis policials, per això la implicació de la regidoria de Seguretat Ciutadana; el voluntariat, a través de Creu Roja y la seua tècnica Marina Ferrer ha parlat dels serveis del Punt Violeta que estaran atesos pel voluntariat de l’ONG. En el cas del Punt Arco Iris, este comptarà amb la participació dels col·lectius “Vila-Diversitat” i “Alicante Entiende”.

“Posem totes les eines a taula per avançar cap a una societat igualitària amb totes les seues vessants, gràcies a l’àrea d’Igualtat”; ha declarat Anna Lanuza, que ha agraït a la tècnica d’àrea, Nati García, la seua feina.

“Si es pateix o presencia alguna agressió cal acudir a estos punts informatius, telefonar al 112 o fer ús de l’App Alertcops que en temps real es posa en contacte amb els serveis de seguretat que durant la nit del Castell de l’Olla hi seran present”; ha conclòs la regidora d’Igualtat i Benestar Social.

Per part seua, el responsable municipal de Seguretat Ciutadana, Deo Sánchez ha donat difusió a l’ús d’Alertcops. Una aplicació que ha descrit com a “una aplicació mòbil gratuïta del Ministeri de l’Interior, Guàrdia Civil i Policia Nacional com a servei d’ajuda al ciutadà en situacions de perill”. “El que ve a fer és que podeu enviar avisos als agents davant d’un testimoni o presència d’un delicte mitjançant l’enviament de fotos o àudios”; ha assenyalat Sánchez Alvado.

L’edil ha descrit el servei i els beneficis del mateix com ara la possibilitat de tenir un servei guardià mitjançant un botó SOS per notificar el més ràpidament possible qualsevol alerta. Una figura de guardià on l’edil ha ressaltat que “permet nomenar guardians a persones del nostre entorn, fins a un màxim de 10. És a dir, moltes vegades assistim a esdeveniments i este canal permet nomenar persones amigues, un adult, familiar o a qualsevol del nostre entorn perquè ens assistisca, i com es permet la ubicació, el temps de resposta és molt més curt”.

La presentació ha conclòs informat que, a la parada del tren de l’Olla el voluntariat de Creu Roja estarà present per donar informació de l’APP i dels Punts Violetes i Arco Iris.

Pin It on Pinterest