Select Page

Palau Altea acull este dissabte l’adaptació teatral del clàssic de Joanot Martorell, una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Compañía Nacional de Teatro Clásico

Després de protagonitzar una gira d’èxits pels principals teatres de la Comunitat Valenciana, arriba a la capital cultural valenciana ‘Tirant’, l’adaptació de Paula Llorens a partir del clàssic de Joanot Martorell i baix la direcció d’Eva Zapico.

Este dissabte, 21 de desembre, Palau Altea acollirà l’adaptació teatral del clàssic de la literatura valenciana coproduït per l’Institut Valencià de Cultura i la Compañía Nacional de Teatro Clásico. La cita serà a les 20:30 hores i l’entrada és gratuïta.

Encapçalen el repartiment Maribel Bayona, Kike Gasu, Sergio Ibáñez, Antonio Lafuente, Mar Mandli, Raquel Piera, Lucía Poveda i Ramón Ródenas.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha convidat als amants del teatre a gaudir d’esta obra que ofereix ‘’un punt de vista femení del Tirant’’. ‘’Per a Altea, capital cultural valenciana, és un vertader luxe comptar amb esta representació de l’obra valenciana més universal. A més a més, ‘Tirant’ és una lectura contemporània de la novel·la original, s’ha respectat la llengua del segle XV, aconseguint que el clàssic siga més contemporani que mai’’.

 ‘Tirant’. Sinopsi

Mentre els homes fan política i guanyen guerres, les dones tracten de burlar la repressió sexual imposada per la moral cristiana i el llinatge. Amb gran ironia, Joanot Martorell mou el seu protagonista, Tirant lo Blanc, entre estos dos mons omplint el seu cos i la seua ànima de ferides: les ferides de la guerra i les ferides, potser més doloroses, de l’amor.

El gran clàssic valencià i universal del segle XV (la primera novel·la moderna segons molts estudiosos) dóna peu a un muntatge que fuig de la recreació museística, dialoga amb el present i aposta per la paraula i el teatre físic.

*Fotos: Marcos Bañó

Quadern escènic – Gira Tirant

Postal – Gira Tirant

Pin It on Pinterest