Select Page

Vicente Orozco, xef de “El Cantó del Palasiet” porta la cuina tradicional alteana a este congrés gastronòmic de la mà de les regidories de Comerç i Turisme. 

El dia de hui, els regidors de Comerç, Miguel de la Hoz i Turisme, Xelo González, s’han desplaçat fins a Madrid Fusión per donar suport a la gastronomia alteana que cobrarà protagonisme amb una demostració culinària del xef alteà de “El Cantó del Palasiet”, Vicente Orozco.

Este congrés d’alta cuina internacional, que en la 20a edició se celebra del 28 al 30 de març a IFEMA, reuneix a Madrid els professionals més importants a nivell internacional i constitueix un excel·lent aparador per donar a conèixer tot allò relacionat amb la gastronomia. Exhibició gastronòmica en què la cuina alteana estarà present amb un showcooking realitzat pel responsable del Cantó del Palasiet. Una demostració en què Orozco mostrarà com elaborar una llonganissa de Pasqua amb torra de “mona”; sobrassada del Cantó del Palasiet i encenalls de xocolata pura de Valor; arròs de bull amb ceba i faves tendres i degustació de vi blanc de malvasia del celler Mar de Vins.

La demostració tindrà lloc a les 13:30 al pavelló 14 del recinte firal de Madrid, baix el paraigua de Turisme Comunitat Valenciana, qui participa amb estand propi i fins al que els municipis valencians porten la seua gastronomia amb presentacions d’experiències i productes gastronòmics amb la realització de tasts i maridatges amb productes agroalimentaris d’entitats o empreses adherides a la xarxa gastroturística de la CV i de l’Exquisit Mediterrani”.

Al llarg dels tres dies que dura Madrid Fusión, es fan demostracions tècniques, tallers formatius, concursos i lliuraments de premis, i es pot presenciar tota l’actualitat culinària, les inquietuds i reflexions d’un gran nombre de cuiners, periodistes especialitzats i altres professionals lligats a la gastronomia de diferents racons del món, que es troben per posar idees en comú, mostrar o explicar els seus projectes, debatre i aportar.

La peculiaritat més important d´este congrés és que, fugint d´un tractament excessivament teòric, la gastronomia s´aborda des de la cuina i els seus artistes, des de la creació, la innovació i el coneixement, tenint cada any un lema sobre el qual gira la convocatòria. Sent este any “Més enllà del producte”. Al llarg de tres dies, es visionaran les tècniques de cuina ancestrals, tradicionals i futures, des dels rostits al foc, a la cuina amb microones o amb la utilització d’ultrasons, base de grans plats del futur. Una edició molt especial que portarà moltes sorpreses i s’examinarà aquest retorn a l’ofici de cuinar, la transformació del gènere, l’elaboració meticulosa.

Hi participen més de 300 professionals entre cuiners, pastissers, coctelers, enòlegs i sommeliers, que tracten amb les seues ponències i reflexions de descobrir l’estat actual de les cuines d’avantguarda, seguir les noves tendències i debatre sobre els nous processos de canvi a l’alta cuina .

Com ha indicat l´edil de Comerç, “que Altea haja sigut convidada i participe en esta important fira gastronòmica demostra, una vegada més, que la nostra cuina i hostaleria són un referent en la gastronomia valenciana”.

Per la seua banda, la responsable municipal de Turisme, ha qualificat la gastronomia local com “un reclam important del sector turístic alteà abanderat per la qualitat”. “Una qualitat per la qual apostem tant institucions com empreses”, ha assenyalat la regidora.

Pin It on Pinterest