Select Page

Campanya de conscienciació ciutadana promoguda sobre reciclatge

El pròxim 13 de juliol l’equip de “Reciclar per a ConserMar” s’instal·larà en passeig Sant Pere 36, al costat del passeig marítim d’Altea per a conscienciar als ciutadans sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges.

Es tracta d’una campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Consellería d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climática i Transición Ecológica, i Ecoembes, en col·laboració amb 20 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana.

Durant tot el matí l’equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s’acosten a l’estand situat en el Passeig Sant Pere36, al costat del Passeig Marítim Altea. L’objectiu és informar i fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos generats a l’entorn de les platges (llandes, briks, envàs de plàstic), a més de cridar l’atenció per a frenar la basuraleza, és a dir, l’abandó dels residus a les platges i altres entorns naturals (littering).

A més, l’equip resolverálas dubtes sobre on i com cal depositar un determinat residu, fent possible el seu posterior reciclatge. Aquestes accions in situ permeten arribar al major nombre possible de veïns i conscienciar-los de la importància de reciclar en qualsevol situació i lloc.

 

Reciclar per a ConserMar

La iniciativa persegueix la interacció “cara a cara” amb els ciutadans i reforçarà la importància de la separació domèstica i fora de la llar per a afavorir el reciclatge dels envasos de plàstic, metàl·lics i briks en el contenidor groc i el paper i el cartó en el contenidor blau. Amb tot això, s’ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l’economia circular dels envasos.

En definitiva, es tracta d’implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l’ús i gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic.

La campanya es desenvoluparà entre el 29 de juny i el 24 de juliopróximos en les 20 platges seleccionades de les províncies d’Alacant, Castelló i València, començarà a la província de València en la localitat de Tavernes de la Valldigna per a després desplaçar-se a la província d’Alacant i acabar en la localitat castellonenca de Benicassim.

A través de la web www.reciclarparaconsermar.es es podrà conéixer el desenvolupament de la campanya i el dia en què l’equip visitarà cada platja.

Pin It on Pinterest