Select Page

El dimarts 19 de novembre tindrà lloc a la Facultat de Belles Arts una conferència a càrrec de Ruth del Fresno sobre conservació d’art contemporani titulada: “La veu del/la artista com a eina fonamental en la conservació de l’Art de la S. XXI. Noves maneres de crear, noves formes de conservar.”

L’especialista en la matèria aproparà el món de la conservació de l’art als assistents amb la intenció que aquests mecanismes fonamentals en l’obra d’art puguen adquirir rellevància en els propis processos creatius. Es determinaran processos fonamentals per a la conservació de disciplines contemporànies com la instal·lació, la performance, art multimèdia, així com de les més veteranes com la pintura, l’escultura o el dibuix.

La Dra. Ruth del Fresno-Guillem és conservadora d’art contemporani. Principalment treballa amb col·leccions privades i directament amb artistes majoritàriament emergents. Defensora activa, gairebé activista, sobre la conservació a través de la veu de l’artista.

Uns dels seus propòsits principals és crear consciència entre els artistes emergents i els professionals relacionats amb l’art a través de presentacions i xerrades i entrevistes a artistes.

Aquesta activitat està organitzada dins de la programació anual de la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Anetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, del Vicerectorat de Cultura, de la Unitat d’Igualtat, del Centre de Recerca en Arts (C.Í.A), del Departament d’Art, de la Facultat de Belles Arts de la UMH i de la Plataforma Feminista de la Marina Baixa.

L’esdeveniment tindrà lloc a les 18:30h a 19:30h a l’Aula 1 Edifici Albir de la Facultat de Belles Arts d’Altea i l’entrada és lliure fins a completar aforament.

Pin It on Pinterest