Select Page

La setmana del 25N, la Facultat de Belles arts d’Altea i el Centre Juvenil d’Altea acull tres activitats organitzades des de la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Annetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

El programa arranca dimarts que ve 22 de novembre amb el taller de prevenció de la violència masclista per a persones amb diversitat funcional, que porta per títol Jo, complet i que impartirà Tere Martínez Parra en el Centre Juvenil de l’Ajuntament d’Altea.

El dijous 24 de novembre, el col·lectiu artístic Quimera Rosa (l’Argentina-França) oferirà la conferencia Mutació identitària com a resistència. Un viatge a través de l’espill quimèric des d’una perspectiva desitjosa: construint, inventant i mostrant identitats plàstiques que ens permeten establir maneres de relació que resistisquen a la normalització del binomi sexe-gènere i a les violències patriarcals. Un espill que faça del cos una plataforma d’intervenció pública i conceba la identitat com una creació artística.

La conferència tindrà lloc el dijous 24 de novembre a les 19.00 h. a l’Aula 2 de l’Edifici Albir del Campus d’Altea. L’accés és lliure i gratuït fins a completar aforament. Per a rebre la constància es requereix inscripció prèvia en: https://acurtar.link/S8Mal2.

El divendres 25 de novembre, la investigadora, artista i activista xilena Lucía Egaña, dirigirà el taller Tecnologies barates, respostes urgents, que girarà entorn de la musea M.A.M.I.; un projecte col·lectiu que sorgeix del treball creatiu de prop de 15 companyes de diferents països de Abya Yala que l’any 2017 es van reunir a Santiago de Xile per a pensar maneres de respondre a la violència quotidiana, estructural i en internet: “La M.A.M.I. és una musea d’art i arqueologia virtual que des del present, l’any de 3020, conserva obres de la cultura popular feminista del mil·lenni passat, època en què els ens vius encara es discriminaven entre si, no sols entre espècies, sinó també per raons de gènere, raça, orientació sexual, corporalitat, entre altres. El taller té per objectiu incorporar obres d’art a la col·lecció de M.A.M.I., buscant especialment respostes feministes i dissidents a diferents manifestacions de violències i conductes masclistes i expressions patriarcals.”

El taller no es requereix cap coneixement previ, només tindre ganes de participar i passar una estona creativa i informal. Es recomana portar computadora portàtil o telèfon intel·ligent. I es desenvoluparà el divendres 25 de novembre de 10.00 h. a 12.00 h. en el Seminari de fotografia de l’edifici Planet del Campus d’Altea. L’accés és lliure i gratuït, i atés que les places són limitades, i per això requereix de prèvia inscripció en: https://acurtar.link/qr6UGa

La programació compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, de la seua Àrea de Benestar Social, del Vicerectorat de Cultura, del Vicerectorat d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports, del Centre d’Investigació Artística (C.Í.A), del Departament d’Art, de la Facultat de Belles arts de la UMH, de la Plataforma Feminista d’Altea, i de manera especial, de Pluriversidad Nòmada i de la Musea M.A.M.I.

Les activitats del 24 i 25N estan dirigides a artistes, estudiants d’art i públic general que estiguen interessats per la relació entre l’art contemporani i l’erradicació de les violències masclistes.

Pin It on Pinterest