Select Page

El taller, “La força de la teua ombra”, ha estat impartit per Tere Martínez Parra.

Divendres passat, tenia lloc el taller “La força de la teua ombra”, que amb motiu del 25N organitzaven la Càtedra Anneta Nicoli de la UMH i el departament municipal de Benestar Social. Un taller adreçat a persones amb diversitat funcional que tenen com a objectiu la prevenció de la violència masclista. Així ho indicava l´edil d´àrea, Anna Lanuza.

El taller era impartit per la Dra. Tere Martínez Parra i tenia lloc al Centre Social i com ella mateixa ha explicat, “en esta ocasió ens endinsem en qüestions de gènere a través del cos, el moviment, la llum i l’ombra, per connectar amb esta dualitat amb el “Jo” i el “No jo”, amb el propòsit de donar lloc a això que anomenem identitat i d’ací treballar sobre la dona i la diversitat”, a la qual cosa afegia, “s’han utilitzat recursos dramàtics, el moviment i l’ombra”.

Esta iniciativa dóna continuïtat a l’experiència iniciada el 2017 que persegueix l’objectiu de treballar a través de l’art en la prevenció de les violències contra les dones en el col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

A la programació de la Càtedra pel 25 N, s’inclou també la conferència del Professor de Psicologia Social Lucas Platero Méndez sobre l’activisme de les xiquetes trans i les seues mares a les xarxes socials, que serà el 5 de desembre a la Facultat de Belles Arts d’Altea.

Tere Martínez Parra

És llicenciada en Belles Arts. Doctorada DEA a BB.AA per la facultat de Sant Carles de València; Màster de Gestió Cultural pel CEU, fent projectes sobre la creació de plataformes d’art i diversitat funcional; Màster de Teràpies Psicoexpressives, on els darrers anys n’ha estat docent, impartint el mòdul de Diversitat funcional i les teràpies artístiques; terapeuta ocupacional, actualment compagina el món de l’art amb les teràpies expressives i la diversitat funcional, ha portat a la pràctica projectes amb diferents formats sobre art i teràpia sempre des del prisma vivencial, des dels processos com a eina de transformació, tant en la seua obra artística com als seus tallers com a facilitadora expressiva. Amb més de 20 anys d’experiència laboral al món de la diversitat funcional, darrerament ha treballat en grups de teràpia amb víctimes de violència de gènere.

Pin It on Pinterest